Dos detinguts a Platja d’Aro per assaltar un habitatge per encàrrec amb agressió als ocupants

Dos detinguts a Platja d’Aro per assaltar un habitatge per encàrrec amb agressió als ocupants

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha detingut dos exmilitars de França i Ucraïna que van assaltar, pel que sembla per encàrrec, un habitatge de la localitat i es van endur una quantitat indeterminada de diners després d’agredir a la propietària, en presència del seu marit i del seu fill.

Segons han informat avui fonts de la Policia Local, els fets van tenir lloc cap a les 08.30 hores del passat dijous dia 5, en un habitatge del carrer Josep Pla, on resideix una parella estrangera amb el seu fill, menor d’edat.

Els dos detinguts van entrar armats amb pistoles, que van resultar ser simulades, van amenaçar de mort a la parella i van copejar al front a la dona amb la culata d’una de les armes perquè el marit els lliurés una quantitat de diners que no ha transcendit.

Els veïns, alertats pels crits que procedien de la casa, van trucar a la Policia Local, que va enviar diverses dotacions al lloc que van detenir un dels agressors, mentre que l’altre aconseguia fugir en un vehicle en direcció a Calonge, encara que va ser detingut poc després amb la col.laboració de la Policia Municipal de Calonge.

Els dos detinguts, que estan acusats d’un delicte de robatori amb violència i intimidació, són Lahcen S., exmilitar francès de 28 anys, i Petro K., també exmilitar, de 35 anys i natural d’Ucraïna.

Tots dos, que van ser traslladats a les dependències de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro i posteriorment es van posar a disposició dels Mossos d’Esquadra, estan considerats com molt perillosos i, encara que no tenen antecedents a Espanya, si els acumulen en altres països europeus per delictes de característiques similars.

La policia sospita que els detinguts van actuar contra la família per encàrrec, ja que poc abans d’accedir al seu habitatge van entrar en una altra, que van abandonar immediatament al adonar-se que s’havien equivocat d’objectiu, i perquè es van desplaçar a propòsit des de la localitat francesa de Montpeller per cometre l’assalt.

El jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols decretar el passat dissabte dia 7 el seu ingrés a la presó.

La dona va haver de ser traslladada a un centre sanitari per atendre de les ferides causades en l’assalt, mentre que els Serveis d’Emergències Mèdiques van atendre al mateix habitatge al marit i al fill, que no presentaven ferides d’importància.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.