La volta a Europa des de Sant Feliu i amb sordesa

La volta a Europa des de Sant Feliu i amb sordesa

 

MGR021BE002193350.jpg

Segons Informa Diari De Girona És diu Oscar Díaz, és ganxó, és sord i té l’objectiu, junt amb un company del País Valencià, de fer un llarg viatge per Europa amb la bicicleta acompanyat del seu gos. El punt de partida és Sant Feliu de Guíxols el proper 10 de gener. Volen, en aquest punt d’inici, que sigui una veritable festa ciutadana, i per això conviden tothom que els acompanyi. Al llarg del viatge volen passar per unes quaranta ciutats, cosa que els suposarà estar a la carretera més o menys un any i mig, uns 40.000 quilòmetres (dependrà del cansament físic, entre altres factors).

La idea és recórrer Europa fent aproximadament uns 60 quilòmetres al dia. Inicialment, si no hi ha canvis en el recorregut, començaran la ruta en direcció est, és a dir, sortir de Sant Feliu i desplaçar-se resseguint el Mediterrani, direcció a Mònaco. Després de passar per Itàlia, arribar a Grècia, i canviar el rumb cap al nord per completar la volta a Europa.

“Si ho fa la gent que hi sent, també ho podem fer nosaltres, encara que siguem sords”, explica Díaz, de 27 anys. El gos viatjarà en un carretó. “L’interès és portar la bandera de Sant Feliu de Guíxols arreu”, afegeix Díaz. En aquest sentit, l’Ajuntament l’ha obsequiat amb un mallot promocional de la ciutat. Així, el 10 de gener el ciclista convida tota la ciutat a fer el primer tram de la sortida, que anirà de Sant Feliu de Guíxols fins a Sant Pol, en un itinerari popular.

La regidora d’Esports, Magda Lupiáñez, i l’alcalde, Joan Alfons Albó, han desitjat sort al jove, que haurà de fer front no només a les dificultats físiques que comporta aquesta aventura, sinó que hi haurà d’afegir el condicionant de la seva discapacitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.