La venda del llegat dels Anlló avança amb comptagotes

La venda del llegat dels Anlló avança amb comptagotes

 

Sant Fekliu de Guíxo

Segons Informa El Punt Avui La direcció general de Patrimoni de la Generalitat va comunicar la setmana passada a representants del govern municipal de Sant Feliu de Guíxols que ha trobat compradors per a dos establiments hotelers més del llegat dels germans Anlló. Es tracta dels edificis dels antics hotels Regina –adquirit en venda directa per una empresa hostalera palamosina– i Avenida –reservat amb paga i senyal per l’empresa Renta Corporación Real Estate, que ja havia aconseguit anteriorment en una subhasta el lot del Rex I i Les Noies.

A la finca de l’hotel Regina s’haurà de mantenir l’activitat hotelera, però el destí de l’edifici de l’antic Avenida està obert, segons ha explicat l’alcalde, Joan Alfons Albó, a Ràdio Sant Feliu. El planejament urbanístic permetria la reconversió de l’immoble, a la cèntrica cantonada entre els carrers Girona i Joan Maragall, en habitatges. I en el cas que es donés aquest supòsit, la reserva d’habitatge protegit implicaria l’adquisició de l’edifici del vell hotel Regente, per encabir-hi els pisos socials i un equipament municipal a la planta baixa.

Precisament aquest fet ha motivat que el portaveu del PP, Òscar Álvarez, qualifiqui la situació del Regente d’“edifici enverinat”. Algun privat s’havia arribat a interessar per la finca, però cap d’ells ha formalitzat una oferta perquè el futur de l’immoble ha quedat supeditat a la possible reconversió de les altres peces. Álvarez va plantejar canvis, però el govern local ha preferit no introduir cap més modificació sobre la marxa. De fet, en la reunió de dimarts passat representants municipals van posar sobre la taula el mecanisme de liquidació dels diners fins ara recaptats. Però s’ha decidit ajornar els pagaments fins que es venguin més propietats.

A hores d’ara, a més del Panorama i el Regente, estan pendents de vendre el Rex II, el Mediterráneo i dos immobles més. En el cas del lot Rex-Les Noies, l’inversor que ha adquirit el paquet i una tercera finca de la rambla Portalet ha fet diverses propostes arquitectòniques per obrir un nou hotel que estan en estudi.

La subhasta del Panorama encara no té data

Totes les finques del llegat han sortit a subhasta a excepció del Panorama Park, a priori la més llaminera. Un litigi sobre la propietat d’un edifici annex, registrat a nom d’un tercer tot i que finalment la justícia va reconèixer la titularitat dels Anlló, ha fet encallar l’operació. Hi pesa un embargament de l’Agència Tributària contra el privat que no n’és titular, però la burocràcia no avança i el municipi planteja subhastar l’edifici principal i deixar l’annex per a més endavant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.