Mor Miguel Pérez Capella, president de l’Audiència de Girona del 1988 al 2000

Mor Miguel Pérez Capella, president de l’Audiència de Girona del 1988 al 2000

 

Girona  Miquel Pérez

Segons Informa El Punt Avui Miguel Pérez Capella, que va ser president de l’Audiència de Girona des del 1988 fins al 2000, va morir ahir. Pérez Capella va néixer a Linares (Jaén), el  12 desembre de 1930 i, tot i que la seva intenció inicial era dedicar-se al periodisme, finalment es va decantar per seguir la tradició familiar en la judicatura, que ja venia del seu besavi. Els estudis de dret els va fer a la  Universitat Central de Madrid. Després de llicenciar-se va iniciar la seva carrera judicial a Campillos (Màlaga). També va exercir a Palma i a l’Audiència Territorial de Barcelona. Va ser professor del Seminari d’Estudis Socials de Girona i professor tutor de l’àrea de dret penal del centre associat a la Universitat d’Educació a Distància (UNED).

Quinze anys i dos dies

Miquel Pérez Capella va arribar a les comarques gironines el 1962 quan va ser adscrit als jutjats de la Bisbal d’Empordà, on va exercir fins al 1973, moment en el qual va passar a formar part, com a magistrat, de l’Audiència de Girona, que va arribar a presidir el 1988. Durant el seu mandat a l’Audiència gironina es van constituir els jutjats nous de Girona, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Puigcerdà, i es van enllestir els tràmits per a la construcció dels nous de Figueres i la Bisbal. Durant la seva presidència, Girona va ser la primera Audiència de l’Estat a incorporar la informàtica i va permetre la normalització del català en els judicis i la presència de televisions i fotògrafs. A més, l’Audiència gironina va ser la primera catalana que va ser custodiada pels Mossos d’Esquadra.

El 1996, quan es va presentar a la reelecció, va renovar el càrrec per només un vot, davant del seu rival, el llavors president de l’Audiència de Sant Sebastià, Joan Cremades. Amb la renovació, el magistrat va presidir l’Audiència quinze anys i dos mesos. El va substituir, quan es va jubilar, el magistrat Fernando Lacaba. Pérez Capella va ser investit, entre altres distincions, doctor en lleis honoris causa per la Saint Olav Academy, i era graduat social per l’Escola de Graduats Socials de Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.