NOU CURS DEL PROJECTE ROSSINYOL

NOU CURS DEL PROJECTE ROSSINYOL

 

ROSSINYOL-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu El proper divendres 14 de novembre es portarà a terme l’Acta inaugural del Projecte Rossinyol, curs 2014-2015, de Sant Feliu de Guíxols amb la presència dels mentors i mentorats a més de la representació municipal amb l’alcalde, Joan Alfons Albó i la regidora d’educació, Júlia Vendrell, representants de la UdG, dels instituts, familiars, etc..
El projecte Rossinyol és un projecte de mentoria per afavorir la inclusió i integració de l’alumnat estranger. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que, degudament format i acompanyat el desenvoluparà al llarg del curs. Aquest projecte es desplega gràcies al repartiment de compromisos i responsabilitats entre la UdG i l’enllaç territorial que és el representant de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Àrea d’Ensenyament).
El projecte Rossinyol es concep com un projecte territorial amb una clara voluntat municipal. En aquest sentit, doncs, les contraparts legals que assumeixen el projecte i que se’n responsabilitzen són, per una banda, la UdG i per l’altra l’ajuntament.
Aquest projecte va dirigit a nens i nenes en risc d’exclusió social, d’origen estranger, amb dificultats per comunicar-se en català (però amb un coneixement mínim de la llengua per poder-ne comunicar amb el mentor/a), procedents de famílies amb dificultats econòmiques i amb  absència de referents universitaris en l’entorn familiar. Consisteix en una mena d’acolliment fora de l’escola i fora de l’horari escolar on un universitari fa de mentor a l’alumne per tal de que conegui millor el seu entorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.