CDC demana a Llensa que torni a ser el cap de llista a Santa Cristina

CDC demana a Llensa que torni a ser el cap de llista a Santa Cristina

 

cdc-demana

Segons Informa Diari De Girona Convergència i Unió de Santa Cristina d’Aro està a punt de tancar el cap de llista per a les eleccions municipals de l’any que ve. I tot apunta que tornarà a ser Josep Llensa, que és l’actual alcalde i ja va encapçalar la llista el 2007 i el 2011. Llensa va concretar ahir que la direcció comarcal de Convergència Democràtica li ha demanat que torni a ser l’alcaldable, petició que comparteix la secció local. Llensa ha agraït la confiança tant del partit com de la secció local i ha demanat un termini d’uns quinze dies per acabar de valorar la decisió i mirar de lligar les posicions capdavanteres de la llista electoral.

L’assemblea de militants de CDC es va celebrar aquest dilluns al vespre amb la presència del president comarcal, l’alcalde de Begur Joan Català, el qual va transmetre la proposta del partit perquè Llensa encapçali de nou la formació de CiU. Llensa ha comentat a aquest diari que el partit li atorga llibertat per confeccionar la llista, amb la qual vol formar un grup “cohesionat”. En aquest sentit, Llensa ha precisat que falta veure què passa fins a les eleccions amb la federació nacionalista: si segueix unida o, per contra, CDC i Unió Democràtica fan llistes separades.

L’actual alcalde havia manifestat darrerament que el seu compromís amb CDC era per els quatre anys d’aquest mandat que acaba l’any que ve. Així, havia comentat que només estaria disposat a seguir si el partit li ho proposava i acceptava les seves condicions, dos punts que de moment s’han donat. De manera que només falta que ell prengui la decisió.

Llensa ha concretat que el 2011 es va buscar confeccionar una llista amb la presència de certa joventut per intentar que el 2015 la llista fos renovada i ell cedís pas. No obstant això, aquesta renovació no s’ha aconseguit, almenys, en el cap de llista, de manera que l’opció de Llensa com a alcaldable seguia sent la més consolidada per a CDC. L’alcalde ha afegit que en l’assemblea se li va transmetre la valoració positiva que ha fet el partit del seu govern en minoria.

Quatre mandats d’alcalde

Josep Llensa, de 69 anys, ha estat alcalde en quatre mandats diferents: ho va ser del 1979 al 1991 amb Convergència i Unió; i del 1991 al 1995 amb el PSC, tots ells amb majoria absoluta; i ho ha estat aquest mandat per CiU, però amb un govern en minoria. Llensa també ha estat a l’oposició: com a socialista del 1995 al 1997, i amb CiU quan va retornar a la política local l’any 2007, en què va estar a l’oposició fins el 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.