Dia Internacional de les Famílies a Santa Cristina

Dia Internacional de les Famílies a Santa Cristina

Aquests són els actes que s’han organitzat des del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro en motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies. Aquest any la celebració s’ha centrat en el valor que tenen els avis i les àvies en l’educació dels néts i les nétes i com d’important és la seva presència a l’hora de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar. Aquesta activitat forma part del projecte Santa Cristina Coeduca que l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro desenvolupa des de fa tres anys i que es centra en la “co-responsabilitat” familiar i la importància de compartir el temps personal, de cura d’altres persones, domèstic, d’oci i de participació.

En concret s’han organitzat les següents activitats:

– 6 de maig: “M’han fet avi i àvia i ara què?” amb una xerrada sobre el paper dels avis i les àvies en l’educació dels néts i les nétes a càrrec de Carme Riu i Tolosa, educadora i orientadora familiar i a continuació una taula rodona amb la participació de 2 avis i 2 àvies del municipi que ens explicaran les seves vivències i les complicitats que han establert amb els seus néts i nétes.

– 14 de maig: Tarda d’activitats en família, un espai per gaudir del temps d’oci amb tota la família. Hi haurà un taller de brunyols per a infants de més de 2 anys i un taller d’experimentació per a nadons i les seves famílies. Seguidament s’estrenarà l’obra de teatre “I ara què faig?” que s’ha creat conjuntament entre el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament i el grup de teatre cristinenc 50 i mig. Es tracta d’un teatre-fòrum en el qual s’invitarà a reflexionar, opinar i debatre sobre les dificultats que tenen les famílies a l’hora de conciliar la vida laboral i familiar. Finalment la jornada acabarà amb un tastet de brunyols i una classe de batuka per a totes les edats.
Aquest acte s’emmarca dins les activitats organitzades conjuntament entre els Espais Familiars de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

– Tot el mes:  Exposició itinerant “Les complicitats entre les àvies i els avis i els néts i les nétes” al CEIP Pedralta i l’Escola Bressol del municipi.

Al finalitzar les dues primeres activitats  es farà entrega del joc “recorda valors” que ha facilitat el Departament de Benestar i Família de la Generalitats de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.