MÉS SORRA PER A LA PLATJA DE SFG

MÉS SORRA PER A LA PLATJA DE SFG

 

PLATJA-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Fa un parell d’anys que Sant Feliu va rebre 110 camions de sorra procedent de la platja de Sa Riera (Begur) que l’empresa Luque, subcontractada per Mugadas, va abocar a la platja del davant.
Els ajuntaments de Begur i el Sant Feliu de Guíxols ja han arribat a un acord per extreure sorra d’un municipi i transportar-la a un altre atès que tenen el problema invers a causa dels temporals. Mentre a Sa Riera s’hi acumula, a Sant Feliu se l’emporta cap a l’interior de la badia.
Hi havia una altra possibilitat que era dragar la badia per recuperar-la però l’alt pressupost que això suposava va fer desestimar aquesta possibilitat i es tornarà a fer la mateixa operació però doblant els metres cúbics de sorra en aquesta ocasió.
També es preveuen canvis en la temporalitat i l’extracció i el transport es realitzarà entre els mesos de gener i febrer de 2015, atès que en l’ocasió anterior es va fer quan ja s’havia iniciat la temporada i es varen provocar múltiples talls de trànsit per la maniobra dels camions i per la presència, a l’entrada de la platja per la banda de ponent, de la guingueta de La gàbia dels mussols.
De tota manera, la previsió és que s’escampi pels volts de Setmana Santa i, durant el període de temps que va des del transport fins a l’operació definitiva, es preveu que quedi acumulada en diversos punts de la zona a anivellar que anirà des de la Platja de Can Rius fins a tocar a les instal·lacions de Força-3, a la zona de llevant, espai que es vol condicionar especialment atès que aquesta entitat organitzarà el Mundial 2015 de vela de la classe Splash.
Encara no hi ha una quantitat exacta per valorar el cost de l’operació però es calcula que pot acostar-se als 30.000 euros si tenim en compte que fa dos anys se’n varen invertir 20.000 i en aquesta ocasió es doblarà el volum de sorra transportada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.