CARLES MOTAS, XERRADES A NEBRASKA

CARLES MOTAS, XERRADES A NEBRASKA

 

MOTAS-WEB-600x250

Segons Informa Radio sant Feliu Ens topàvem amb alguns posts a les xarxes socials on veiem al regidor guixolenc, Carles Motas, fent xerrades en alguna aula nord-americana i varem contactar amb ell per conèixer els motius del viatge i les activitats que hi portava a terme.
Motes ens explica que es troba a Omaha (Nebraska), on hi va viure uns anys al temps que estudiava a la seva universitat, la qual cosa li va reportar amics i companys que feia molts anys que no veia, dels quals alguns ara són professors universitaris.
Destaca que les notícies del procés català en particular i de la política espanyola en general han arribat fins aquells territoris però els hi faltaven detalls i el van convidar a fer una conferència-col·loqui que va titular “A new Spain or a new State in Europe? the process for independence of Catalonia”.
L’experiència del passat divendres a la universitat va funcionar i està fent tres intervencions més durant aquesta setmana (dues a la Universitat de Nebraska a Omaha, una a Methodist College i una altra a Creighton Prep).  La majoria dels alumnes són estudiants d’espanyol i altres que estan estudiant “International Studies” i les conferències són bilingües.
El regidor explica que explica els nostres costums, tradicions, origen de la senyera, la llengua, la identitat catalana i com s’ha arribat a la situació actual.
Comenta que ha pogut connectar amb una candidata a les eleccions legislatives de l’estat de Nebraska, Gwenn Aspen, el marit de la qual té un programa de política a la ràdio local d’Omaha, la situació a Catalunya a dia d’avui, assegurant que es mostren a favor que els pobles es puguin expressar a través de les urnes.
Finalment avança que en aquesta estada, que suposadament eren unes vacances, ha pogut lligar la visita d’un grup d’estudiants a Sant Feliu pel mes de juny de 2015, desviant-los uns dies a Catalunya del viatge que tenen programat a Salamanca. Es tracta d’un viatge que aporta tres crèdits als estudiants que combinaran les vacances amb les classes que espera que es puguin oferir en algun espai de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.