POLICIA LOCAL PORTA SUPERIORS AL JUTJAT

POLICIA LOCAL PORTA SUPERIORS AL JUTJAT

 

POLICIA-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu El Diari de Girona publica que el regidor de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Francisco Cárdenas,  ha estat citat a declarar davant del jutjat d´instrucció de Sant Feliu en qualitat d´imputat per un presumpte cas d´assetjament laboral que s´estaria cometent contra un agent del cos. El jutjat ha obert diligències prèvies per prendre la declaració a Cárdenas així com a a l´inspector Albert Brunet (ara cap de la Policia Local de Sant Celoni) i un agent policial, amb el qual el denunciant es va disputar una plaça de caporal que va perdre en el concurs. El jutjat també ha imputat el cap, Josep Miñarro, per un presumpte incompliment de l´obligació. La denúncia penal interposada també va contra l´alcalde, Joan Alfons Albó al qual s´acusa de tenir coneixement d´uns fets que poden ser delictius i no fer-hi res, tot i que no està imputat.
Finalment, afirma en la denúncia que l´assetjament segueix perquè se l´ha tret del torn de nit sense cap motivació, cosa que li impedeix cuidar la seva esposa, que assegura que pateix una greu malaltia.
Aquesta és la versió del policia que el jutjat ha ara ha de contrastar amb l’altra part, amb la qual la nostra emissora ha contactat per aportar la versió dels polítics, agents i comandaments.
El regidor de la Policia Local ha comentat que no faria declaracions i ha estat l’alcalde qui ha comentat que no es tracta d’una qüestió política sinó d’afers interns del cos en els quals li consta que l’agent no ha tingut la voluntat d’integrar-se al col·lectiu i s’ha posat en contra dels agents, comandaments intermedis, els inspectors i ara fins i tot amb els polítics en no assolir els objectius personals que pretenia, en els quals fins i tot ell havia intentat intermediar però que davant de l’evidència calia donar la raó a qui la tenia.
Pel que fa a un dels comandaments consultats, negava taxativament un assetjament laboral ni de cap mena i posava com exemples que, en tractar-se de l’agent que fa uns mesos va perdre la pistola reglamentaria carregada en una persecució prop de la deixalleria (arma que no ha estat recuperada), pel que fa al cos de la Policia Local ni tant sols se li va obrir expedient. També que, dels dos concursos per accedir a la plaça de caporal que es varen convocar, al primer, tot i que fou admès, i ni tant sols s’hi va presentar i en el segon, va perdre per molta diferència davant d’un altre candidat  que actualment ostenta la plaça.
Estava convençut que aquestes accions que emprèn són fruit de la frustració d’haver esgotat les perspectives que tenia fixades i pel fet que no se’l retornés al torn de nit, bàsicament pel fet que cap dels seus companys volia patrullar amb ell. I afegia que fins i tot enregistrava les converses amb els companys per comprometre’ls, la qual cosa provocava recels en els membres del col·lectiu que estaven sorpresos del seu estrany comportament.
Entén la font consultada, que ara ha decidit passar comptes i mediatitzar un afer que no té cap més sentit que el de embrutar la imatge de tots aquells que no s’avenen a les seves exigències, la qual cosa no respon a cap altre raó que a la de un més dels seus particulars comportaments fruit la impotència de no assolir els seus objectius per la via reglamentària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.