L´EDEN ROC ES QUEIXA DE L’AJUNTAMENT

L´EDEN ROC ES QUEIXA DE L’AJUNTAMENT

 

EDEN-ROC-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Fa uns dies l’alcalde explicava a la nostra emissora la reunió (que es va interrompre per falta d’entesa) que s’havia mantingut amb la propietat de l’Hotel Eden Roc en un intent de fer entrar en raó als responsables de l’hotel atès que no paren de rebre requeriments de l’Ajuntament, de Costes i, darrerament, una demanda dels Naturalistes de Girona a les administracions, per tal que actuïn davant les obres que es realitzen en el recinte hoteler i propietats externes, com les dels apartaments que es troben a uns metres o la remodelació del  Belleveu
En els darrers dies el Diari de Girona publica  unes declaracions dels propietaris en les quals es consideren assetjats i intenten justificar algunes de les actuacions portades a terme després d’estar obligats a retornar els espais a la situació original i requerits a legalitzar algunes de les obres realitzades:
“La propietat de l’hotel Eden Roc de Sant Feliu de Guíxols ha comunicat que des de l’any 2009 no realitza obres al camí de ronda, quan va fer diferents actuacions per reconstruir murs que van veure’s afectats pel temporal de llevant que va colpejar la Costa Brava la nit de Sant Esteve del 2008. Aquestes obres han estat motiu d’obertura d’un expedient de protecció de legalitat urbanística per la realització d’obres sense llicència municipal dins del domini públic maritimoterrestre per moviment de terres, formació i recrescut i formació de paviment al costat del camí de ronda. L’única obra feta després, afirmen de l’hotel, és el formigonat d’una petita esplanada perquè la base que hi havia s’aixecava. També recorda la propietat que ningú els diu res del pavimentat i manteniment que fan del camí de ronda que passa per davant de l’hotel.
La propietat va demanar a l’Ajuntament permís d’obres el març del 2009 per rehabilitar els murs danyats. Qualificava la mesura d’”urgència” per “assegurar la integritat de les instal·lacions i dels usuaris del camí de ronda”. L’agost d’aquell any, l’Ajuntament va suspendre la tramitació de la llicència perquè no hi havia autorització de Costes. De fet, el vigilant de Costes va denunciar que les obres ja es feien el 15 de gener, sense autorització.
La propietat al·lega que va sol·licitar els permisos tant a Costes com a l’Ajuntament i que no va obtenir cap resposta. En aquest sentit, sosté que la reparació era indispensable per protegir les instal·lacions de l’hotel en cas que es produís un altre temporal.
Sobre el repartiment de sorra a la zona formigonada que es troba dins de la concessió de l’hotel (però en espai marítimoterrestre), la propietat de l’Eden Roc recorda que és una actuació que fan cada any: abans de començar l’estiu la reparteixen i, després, la recullen per evitar que els temporals se l’enduguin. Quant a l’actuació en unes escales, la propietat afirma que no ha fet res en les que es troben davant de l’establiment.
Sobre la casa unifamiliar que l’Ajuntament va declarar il·legal per ser un hotel, la propietat ha afirmat que la intenció sempre va ser fer-hi un apartament turístic (cosa que va comunicar l’agost del 2013). I acusa l’Ajuntament d’estar patint “un continu i injustificat assetjament” a que fa un any i mig que està esperant l’autorització de primera ocupació i que l’Ajuntament no li dóna perquè cada cop li demanen una cosa diferent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.