La Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina d’Aro porta tres lustres descobrint joves talents incipients

La Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina d’Aro porta tres lustres descobrint joves talents incipients

“Quan el Quartet Casals va actuar a Santa Cristina, aquell va ser tot just el concert número tretze de la seva història. Actualment, el Quartet Casals és una formació de prestigi que actua arreu del món”. Ho explica amb orgull Santiago Coll, president del Fòrum d’Iniciatives Culturals de Santa Cristina d’Aro, que des de fa quinze anys organitza la Temporada de Música de Cambra d’aquesta localitat empordanesa: una proposta diferent, al mig dels grans festivals d’estiu, per la seva especialització i el seu encert a l’hora de programar sense grans pressupostos, però amb una notable intuïció. Amb el suport lògic de Joventuts Musicals d’Espanya i l’econòmic de l’Ajuntament de Santa Cristina, la Generalitat i la Diputació, el Fòrum ha apostat, sobretot, per joves talents en projecció i pels autors i els intèrprets catalans, amb algunes notables excepcions internacionals com ara el Vanbrugh Quartet, resident de la Universitat de Cork i de la Radiotelevisió Irlandesa, que actuarà el dissabte 9 de juliol a l’església parroquial de Santa Cristina –que aquest any continuarà sent l’escenari de tots els concerts, sempre a les 9 del vespre, ja que encara no està enllestida la nova sala polivalent–, en el que serà el tercer concert de la 15a temporada. Una temporada que aquest any, pels retalls pressupostaris, serà més curta i començarà més tard, concretament el 4 de juny, amb un concert del pianista brasiler Claudio Suzin Rodríguez i el violoncel·lista Domènec Surroca Sàbat, que interpretaran obres de Villa-Lobos, Debussy, Prokòfiev, Montsalvatge i Xostakòvix.

El dissabte 18 de juny hi actuarà el jove pianista Mario Mora (Cuenca, 1989), que el mes passat va guanyar el primer premi del III Concurs Internacional de Piano de Lagny (França). A Santa Cristina, Mora interpretarà dues sonates de Beethoven i Brahms.

A l’esmentat concert del 9 de juliol, el quartet de corda irlandès Vanbrugh oferirà un programa que inclourà obres de Haydn, Prokòfiev, Schubert i la compositora irlandesa Deirdre Gribbin, de la qual estrenarà una peça titulada Merrow Sang.

La temporada continuarà el dissabte 16 de juliol amb un concert d’Amparo Lacruz (violoncel) –membre del Trio Kandinsky–, Andreu Riera (piano) i José Luis Estellés (clarinet), amb obres de Beethoven, Zemlinsky i Brahms. La Temporada de Música de Cambra arribarà al seu equador amb el pianista finlandès Marko Hilpo –premi al millor intèrpret d’Isaac Albéniz del concurs Maria Canals– que tocarà obres de Schubert, Ravel, Albéniz i Rakhmàninov. El 6 d’agost actuarà a Santa Cristina el duet format pel violinista Roberto González-Monjas i el pianista grec Giorgos Fragkos, amb composicions de Bach, Mendelssohn, Debussy, Ros-Marbà, Ravel i Mompou. Un altre prestigiós quartet de corda, el Quixote, interpretarà diverses obres de Cherubini, Arriaga i Mendelssohn, el 13 d’agost, i per al 20 d’agost el jove pianista Marc Heredia (Barcelona, 1988) proposa un repertori amb obres de Haydn, Mendelssohn i Beethoven. El 27 d’agost hi haurà un recital líric amb el tenor José Ferrero –que interpreta el paper protagonista de Turiddu en algunes de les funcions de la Cavalleria rusticana que estrena el Liceu aquest divendres– i el pianista Francisco Poyato. I tancarà la temporada el 3 de setembre un concert del violinista madrileny Miguel Colom i el pianista rus Denis Lossev, amb obres de Mozart, Cervelló, Chausson i Saint-Saëns.

A més, s’han programat quatre conferències de temàtica musical: una de Jorge de Persia, el 14 d’agost, i tres de Joan Vives, el 21 i el 28 d’agost i el 4 de setembre. Tots els concerts seran gravats per Catalunya Música.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.