A Santa Cristina d’Aro es juga un partit difícil amb dos jugadors nous

A Santa Cristina d’Aro es juga un partit difícil amb dos jugadors nous

La irrupció de dues noves formacions, com són el SI i Emprenedors per Santa Cristina, introdueix variables difícils de predir ara mateix

És com un partit de futbol, però amb una diferència, algú ha introduït jugadors nous a Santa Cristina d’Aro, i caldrà veure quin serà el resultat final. A priori res és ni sembla fàcil a l’hora de fer una anàlisi. Elements com el desgast del govern del PSC, que ja li va passar factura ara fa quatre anys, una nova llista vinculada a l’independentisme i una fractura dins el PP, que ja ve d’anys, són variables noves que de ben segur tindran incidència. Això sense deixar de banda les conjuntures polítiques òbvies: forces d’esquerres en l’àmbit general que han experiment un cert retrocés mentre que altres han ressorgit. Aquest podria ser el cas de CiU. Ara fa quatre anys ja va retallar la separació amb el seu principal rival, el PSC, si bé la formació encapçalada pel veterà Josep Llensa té clar que per formar govern ha de tenir majoria absoluta. Difícilment el PSC i ERC pactarien amb ell. En tot cas, s’haurà de veure que faria si sortís el PP.

Nous jugadors

Per tant, és obvi que a banda de partits totalment consolidats al municipi, amb més o menys incidència en el govern municipal, com són el PSC –al govern juntament amb ERC– i CiU, ara cal tenir en compte dos debutants, ja que això obrirà, segur, fronts nous. És a dir, aquests grups, al marge de sortir o no, d’on s’emportaran els vots? Les noves formacions són Solidaritat per a la Independència i Emprenedors per Santa Cristina. Aquest darrer l’encapçala Julio Rico, polític que prové de les files del PP, partit pel qual ja va ser regidor a Santa Cristina; caldrà veure l’efecte que tindrà aquesta nova formació amb el PP. Emprenedors, a banda de la gent que formarà la llista, d’on seduirà el vot, del PP o de CiU? El PP cristinenc és una formació curiosa; té un vot molt fidel i sempre que s’ha presentat al municipi l’ha mantingut i ha aconseguit un regidor.

El PP i CiU, pacte?

Si no es presentés la nova formació Emprenedors per Santa Cristina, es podria fins i tot especular que si CiU fos la llista més votada i el PSC i ERC no poguessin formar govern, es podria garantir un pacte amb el PP. I més quan Llensa sempre pensa en clau local. Amb aquest escenari ens trobaríem amb el retorn de Llensa. Però, i aquest és un fet força objectiu, Julio Rico és una persona força vinculada al municipi i a més va ser regidor pel PP, si bé la seva relació amb al partit al final va ser tensa. Ara mateix, i al marge de les enquestes que tinguin els partits, Santa Cristina és una notable incògnita.

www.elpunt.cat

One Response to "A Santa Cristina d’Aro es juga un partit difícil amb dos jugadors nous"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.