El govern guixolenc insta l’Eden Roc a desmuntar les obres sense llicència

El govern guixolenc insta l’Eden Roc a desmuntar les obres sense llicència

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui El govern municipal de Sant Feliu de Guíxols ha instat la propietat de l’hotel Eden Roc a enderrocar les rampes formigonades i altres obres complementàries –com ara murs i terrasses per ubicar gandules– executades a la zona maritimoterrestre sense haver acreditat cap llicència del servei de Costes.

La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero, explica que les primeres obres sobre les roques del Port Salvi es van detectar a finals de març, motiu pel qual els van instar a aturar els treballs, van obrir un expedient i el van traslladar a Costes. Tot i això, els van donar la possibilitat de demanar el permís, al maig, però dos mesos després els treballs havien avançat i, a més d’un nou requeriment de paralització, els van multar amb 1.000 euros.

L’empresa encarregada de les obres encara va
sol·licitar, a principi d’agost, un permís municipal per abocar sorra de platja a l’esplanada del pati de l’hotel, que tampoc no s’ha concedit, perquè tampoc ho havien notificat al servei de Costes. Com que l’Associació Naturalistes de Girona (ANG), en paral·lel, també havia denunciat les obres sobre les roques, fa un parell de setmanes la Guàrdia Civil es va adreçar al consistori per saber si en tenien constància, i va demanar informació sobre els tràmits que s’han cursat en els darrers mesos.

En el darrer ple, el 28 d’agost, el portaveu d’ICV-EUiA, Joan Prat, va demanar accions contra l’establiment per les passeres, pels “obstacles” al camí de ronda i per la instal·lació de càmeres de vigilància “sense rètol”. L’àrea que encapçala Ligero ha compilat tota la documentació referida a les obres i s’ha optat per fer un decret d’alcaldia —també es farà arribar a la Guàrdia Civil— que suspèn les sol·licituds i ordena l’enderroc de les obres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.