Piqueras, al Museu Marítim de Barcelona

Piqueras, al Museu Marítim de Barcelona

 

Carles Piqueras, esx

Segons Informa El Punt Avui L’artista ganxó Carles Piqueras (Girona, 1956) exposa les seves pintures fins al 5 d’octubre al Museu Marítim de Barcelona. Amb el títol de Marines. Paisatge matern, presenta una quinzena d’obres que han estat fetes amb llapis de colors sobre paper i fusta (tècnica no gaire estesa al nostre país). En els seus quadres s’aprecia la influència dels millors pintors de marines de Sant Feliu de Guíxols i de l’expressionisme abstracte.

Carles Piqueras troba la inspiració en el mar, en els colors de la terra i del cel, en el paisatge matern que contemplava quan era petit i del qual mai ha sabut allunyar-se. Gran detallista, humanitza objectes senzills i manifesta un profund diàleg entre el mar i la terra.

L’escriptor Joaquim Pijoan (Santa Cristina d’Aro, 1948) escriu en el tríptic de mà: “Sense necessitat de fugir als Mars del Sud, Piqueras ha sabut trobar el seu lloc. Ser pintor i traduir aquest lloc a obra plàstica. Aquest és el seu peregrinar terrenal, la seva veritat estètica. Mental i sensual, tot alhora, el pintor Piqueras és aquest mar, aquest cel i aquesta terra.”

Piqueras ha exposat individual i col·lectivament des dels anys vuitanta en galeries de Sant Feliu, Girona, Salt, Santa Cristina i Barcelona, i entre els seus últims treballs destaca el llibre Serrans i Jurioles, una sèrie sobre 21 guixolencs il·lustres, fet a quatre mans amb Joaquim Pijoan, que els entrevistava. Encapçalats pel desaparegut Josep Vicente, hi trobem guixolencs insignes com Llibori, Toni Ferrer, Patrícia Langdon-Davies, Lluís Cruanyes, Sònia Pujol, Josep Maria Isern, Albert Mallol i Josep Andújar, .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.