Un tren desenfrenat

Un tren desenfrenat

 

780_0008_5173647_bd39b57600acd64dccbd2174881f5af8

Segons Informa El Punt Avui Som un tren de bojos, descarrilat i en plena baixada, que no podreu aturar.” Així de contundentment s’expressa el vocalista Tommy McDonnell en anunciar el concert que oferirà avui al capdavant de The Original Blues Brothers Band a l’Espai Port del Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (22.30 h). Tot just arribats de Sèrbia i pendents de tocar aquesta setmana a Londres en una gira que els porta novament a recórrer mig món, la mítica formació demostra no tenir aturador i, després de més de trenta anys tocant, vénen disposats a reivindicar que continuen sent l’emblema del més pur rhythm and blues.

De la formació original creada per John Belushi i Dan Ayckroyd cap al 1976 –en una aparició estel·lar al programa de referència Saturday night live–, només en queden dos membres –el guitarrista Steve The Colonel Cropper i el saxofonista Lou Blue Lou Marini–, però mantenen el seu ADN gràcies a les incorporacions de nous membres que, no només mantenen l’essència que els ha fet cèlebres, sinó que musicalment els han permès créixer, com bé reivindica el mateix Tommy McDonnell.

Pel que fa al concert d’aquesta nit, afirma que no hi faltaran els principals ingredients que els defineixen, energia i ritme, bàsics per concebre un espectacle musical en majúscules com ells l’entenen. I així, sonaran de manera imparable, un rere altre, els temes que componen els seus discos i bandes sonores que els han donat la fama, com ara Soul man, Think, Sweet home Chicago, Peter Gunn i Everybody needs somebody. És a dir, hits i estàndards del soul, el blues i el rock, a més d’alguna sorpresa que no ha volgut revelar el cantant, que no s’ha estat d’assegurar que el d’avui serà un “espectacle extraordinari”. No es pot esperar menys d’un grup que sempre prefereix actuar en directe que gravar en estudi. “No hi ha comparació amb l’excitació d’estar dalt d’un escenari. Ens encanta vibrar amb el públic”, perquè, com remarca McDonnell, tot citant aquella frase lapidària del film The Blues Brothers, estan “en una missió de Déu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.