FERRAN ADRIÀ I VAN IMPE + D.VILARDEBÓ

FERRAN ADRIÀ I VAN IMPE + D.VILARDEBÓ

 

DAVID-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu El dissenyador guixolenc, David Vilardebó (Global Gràfic), ha estat el responsable de donar forma al llibre Together Apart, de Remei Giralt, en el qual es poden contemplar fotos i textos referits a  “La Dividida”, una curiosa edificació emplaçada a Sant Feliu de Guíxols (Punta Brava) i de la qual poca gent en té constància.
En el web “cartavariada.com” trobem un resum molt encertat on  s’apunta que en el llibre es plasma la inspiració que va provocar la innovadora cuina de Ferran Adrià sobre l’arquitecte Hedwig Van Impe per a la concepció de la Dividida, que és fruit de la unió entre les dues disciplines, la culinària i l’arquitectònica, on es mostra l’essència de la connexió entre dos professionals sense vinculació aparent, que es va concebre el mateix dia que Van Impe va tastar les “olivas sfericas” del xef català. En aquell moment va considerar que Adrià havia eliminat irreversiblement els límits entre gastronomia i art.
Després d’estudiar l’univers creatiu de Ferran Adrià, Van Impe va seleccionar quatre fórmules per originar les bases de La Dividida. “Divideix i venceràs”, la fragmentació per aconseguir la victòria; “La il·lusió del real”, percepcions per generar sorpresa; “La riquesa de la lleugeresa”, la ingravitació com a estat mental per a l’alliberament; i “L’absència de la jerarquia”, amb la combinació de materials humils i preciosos.
Amb la suma de tots aquests elements, La Dividida es va convertir en un podi arquitectònic ajustat a escala humana que crea harmonia entre la vida quotidiana, el treball humil, i un microcosmos en el qual poden sorgir sensacions espontànies de benestar i on pot transcendir la imaginació. En conclusió, una arquitectura de delícies terrenals.
Together Apart ofereix noves interpretacions de veure l’arquitectura com a lloc per viure, treballar i interactuar, a més de ser bressol per a l’art i provocació per suscitar emocions amb la seva innovadora fotografia, distribució i llenguatge on s’explica de forma entenedora l’obra d’aquests dos genis, Adrià i Van Impe.
La feina realitzada en aquest encàrrec pel dissenyador guixolenc, va obtenir el vist-i-plau de totes les parts, la qual cosa ha suposat la posada en marxa d’una segona publicació que ja s’ha posat en marxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.