REUNIÓ DE LA JUNTA DE SEGURETAT DE SFG

REUNIÓ DE LA JUNTA DE SEGURETAT DE SFG

 

SEGURETAT-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Dilluns al migdia es va celebrar al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu una reunió de la Junta de Seguretat en la qual a la qual hi varen assistir el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, l’alcalde, Joan Alfons Albó i el regidor de Seguretat Francisco Cárdenas, així com els caps dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil, acompanyats de diversos comandaments dels respectius cossos.
A més de repassar diversos aspectes de la col·laboració existent entre tots ells, es varen aportar dades estadístiques i detalls d’algunes operacions que es troben en marxa, algunes força destacades de les quals en pocs dies podrem conèixer, com una important operació de la Policia Nacional referent a detencions per tràfic de drogues que encara es troba sota secret del sumari.
Per part dels Mossos, es varen exposar detalls de la operació de la detenció de 17 persones responsables dels assalts violents a la comarca i també de la detenció de dos grups de menors magribins de 3 i 4 components respectivament, que realitzaven robatoris a domicilis, especialment a Sant Elm, Sant Pol i Les Bateries. Aquests robatoris, així com el conflicte entre dues famílies per una qüestió de custòdia de menors, varen fer pujar els percentatges d’actuacions que amb les detencions dels menors han disminuït un 40% i que es troben en nivells òptims a dia d’avui, segons el cap dels mossos, David Castro i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Albert Ballesta, que també va destacar la importància i la bona marxa de la col·laboració entre els cossos, especialment amb la Policia Local.
Quant a la Policia Nacional, a falta de conèixer detalls de la operació abans esmentada, el seu cap, Ángel Camafreita, declarava a la nostra emissora que dins d’aquest primer semestre s’han fet 4 inspeccions a empreses i establiments, 72 controls, s’ha identificat a 323 persones, se n’han detingut per la via d’estrangeria a 22 més, s’han redactat 22 expedients sancionadors per incomplir la llei d’estrangeria i s’ha expulsat del país a 2 multireincidents. Quant a les tasques administratives, des de la comissaria s’han expedit 4.789 documents nacionals d’identitat, 2035 passaports, 1.364 targetes de residència i 121 targes d’invitació.
La Guardia Civil va incidir especialment en la vigilància que es fa per evitar l’extracció de coralls del fons marí així com la identificació i demanda de documentació, assegurances, etc. a embarcacions.
Per part de la Policia Local el seu cap, Josep Miñarro, destacava que tot i que no els pertanyen les tasques d’investigació s’ho troben al carrer i han hagut d’actuar en qüestions de drogues, baralles o decomís d’armes però incidia en la seva feina específica que és la de delictes contra la seguretat del trànsit, com ara conduir sense permís o la conducció sota els efectes de l’alcohol molt per sobre dels límits, per les quals s’han cursat 24 diligències judicials.
Per la seva banda, l’alcalde va anunciar als presents que es posaran càmeres de vigilància, de moment a tres punts del municipi com són les urbanitzacions de Vilar d’Aro, Sant Amanç i a l’estació d’autobusos. També s’evitarà la venda il·legal de peix que realitzen persones que van al port i el recullen de les barques sense passar per la llotja, la qual cosa no garanteix cap mena de control sanitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.