Últims preparatius de la mostra Thyssen

Últims preparatius de la mostra Thyssen

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui L’Espai Carmen Thyssen del monestir de Sant Feliu de Guíxols ha estat en les darreres setmanes l’escenari dels preparatius per a la tercera visita de la col·lecció de la baronessa al municipi, amb la mostra estival L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova. Els quadres i, per primer cop, algunes peces escultòriques d’autors com Rodin i Giacometti, arribaran al llarg de la setmana perquè la mostra, que s’inaugurarà dissabte al vespre, s’obri al públic diumenge 13.

Entre les millores tècniques de l’espai, aquest estiu s’estrenaran nous equips d’il·luminació de LED per a les obres, “amb una llum més blanca, que respecta els pigments i permet observar millor les tonalitats”, avança la comissària i regidora de Promoció de la ciutat, Pilar Giró. També han apostat per un nou espai familiar, pensat perquè els infants puguin reproduir fragments de les obres exposades acompanyats dels seus pares. La mostra s’allargarà fins al 19 d’octubre, com l’any passat, per afavorir-hi les visites escolars de diversos centres educatius.

El nombre de visites va créixer l’any passat respecte a la primera mostra, el 2012. I Giró, tot i la prudència prèvia, admet que “l’expectativa com a mínim és igualar els 36.000 visitants de l’any passat”. Pel que fa a promoció, la regidora aposta per divulgar la feina entre operadors turístics de l’estranger. I de moment mantindran la programació d’una única mostra estival, sense descartar el projecte de fer altres exposicions al llarg de l’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.