El Club del Mar de Sant Feliu vol que el consistori hi netegi

El Club del Mar de Sant Feliu vol que el consistori hi netegi

 

Platja de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui L’empresa que administra el complex d’apartaments del Club del Mar de Sant Feliu de Guíxols, Turispània SA, reclamarà aquesta setmana al govern local que l’empresa que fa la neteja viària reculli la brossa que s’acumula a la zona d’accés lliure. David Parcerisas, membre de la comunitat de propietaris, explica que en els mesos d’estiu alguns vianants incívics “abandonen molts envasos de begudes i fins i tot preservatius” a l’esplanada de la zona de bany de la concessió. I defensa que “si l’espai és d’ús públic, també ho hauria de ser la neteja”.

En canvi, des de l’executiu guixolenc, el regidor de Serveis, Quim Clarà, argumenta que “la zona maritimoterrestre, encara que s’hi permeti el trànsit de persones alienes, és una concessió privada”. Per tant, segons el regidor, l’espai de Turispània no és competència dels serveis municipals de neteja, una situació semblant a la de les zones del moll i la platja del port, “on la neteja va a càrrec del Club Nàutic i Ports de la Generalitat”. Només en casos excepcionals, apunta Clarà, els operaris municipals intervenen a l’esplanada de l’espai Port quan hi ha concerts del festival municipal de la Porta Ferrada.

Un any de convivència

L’accés públic a la zona de bany del Club del Mar va estar tancat durant dècades fins que l’any passat, després d’un litigi que encara dura, Costes de la Generalitat va ordenar enderrocar la paret. Des d’aleshores, Parcerisas admet que no hi ha hagut conflictes amb els passejants o els pescadors.

Sí que lamenta, però, que algun grup de joves hi va a beure alcohol o a saltar de les roques de Sang i Fetge, amb risc de prendre-hi mal.

Obres de millora de la façana

La comunitat de propietaris ha optat per fer un parèntesi en les obres de rehabilitació de les façanes exteriors de l’edifici, construït a la dècada del 1970 i que ja forma part del paisatge litoral de la badia de Sant Feliu. La intervenció, que s’ha beneficiat d’una exempció del tribut municipal d’obres pel component de millora estètica, havia requerit el muntatge de bastides, i Parcerisas avança que les estructures no es tornaran a muntar fins a la tardor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.