Jutgen l’acusat de deixar embarassada 4 cops una filla

Jutgen l’acusat de deixar embarassada 4 cops una filla

 

L'Audiència de Giron

Segons Informa El Punt Avui L’Audiència de Girona va jutjar ahir Manuel Muñoz Fúnez, que està acusat d’haver agredit i abusat sexualment d’una seva filla, al llarg de quinze anys. Fruit de les violacions, la noia va quedar embarassada quatre vegades. En tres de les ocasions, va avortar en una clínica de Barcelona, si bé quan tenia 17 anys es va negar a interrompre un dels embarassos. El setembre del 1990 va donar a llum una nena, que va néixer amb una discapacitat psíquica del 80%. Va pensar que si el seu pare veia la criatura la situació canviaria en prendre consciència de la important gravetat dels fets, però no va ser així. Després de ser mare, va tornar a quedar embarassava i, de nou, va posar fi a la gestació. Les presumptes agressions continuades tenien lloc entre dos i tres cops per setmana i es van allargar fins al 1994. Aleshores, va escapar amb la seva mare i els seus tres germans i van decidir anar a viure a Alemanya.

L’acusat, per la seva banda, havia treballat com a bomber en diversos parcs de les comarques gironines, fins que va deixar la seva plaça fa 10 anys. Davant del tribunal, va negar haver posat mai les mans a sobre de la seva filla i hi va afegir que va quedar perplex quan va tenir coneixement de la denúncia, que la noia va presentar el 2008. “No trobo cap explicació al fet que algú que va viure quasi sense pare vingui d’Alemanya fins aquí tants anys després i formuli una denúncia tan greu i tan lletja contra mi.”

L’imputat també va relatar que amb la seva exdona van tenir 4 fills, però “mai” van conviure com una família. “La meva relació amb ells era molt distant. Sempre vaig viure com una persona soltera. Tot i així, els vaig mantenir econòmicament durant 25 anys. No sé per què, allà on jo anava, ells volien venir. Vaig estar destinat a Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Sant Feliu de Buixalleu i, després, vaig tenir plaça fixa a Banyoles. No estava preparat ni per ser pare ni per al matrimoni. Jo a casa no hi pintava res. És impossible que en sigui el pare. No sé en quin moment hauria pogut fer el que diu.”

Just a continuació, la dona va manifestar que els abusos van començar el 1978, quan tenia 6 anys. El seu progenitor es ficava dins el seu llit i li refregava els genitals. Tres anys després, van començar les penetracions i en va ser víctima, suposadament, fins que en va complir 21. Va desmentir, a més, que el seu pare residís fora del domicili familiar. “Sempre havia viscut amb nosaltres. Ens mudàvem per la seva feina. Per la gent era una bellíssima persona. A mi m’advertia, però, que si parlava ens mataria. L’he denunciat per tancar la porta al meu passat.”

Les proves d’ADN assenyalen, amb una “probabilitat alta”, Muñoz com a pare de la filla de la víctima. L’home, que no s’explica els resultats i argumenta que la nena és d’un veí de Torroella, es va negar a donar mostres del seu perfil genètic. Els laboratoris, però, van avaluar la compatibilitat fent servir l’ADN de la víctima i de la seva filla, comparant-lo amb el de dos altres fills de l’imputat, que va tenir amb una altra parella. Per tot plegat, el fiscal, Francisco Soto, i el lletrat de la dona, Antoni Delgado, van demanar 15 anys de presó per a Muñoz per un delicte continuat d’agressió sexual, i que indemnitzi la denunciant amb 90.000 euros. L’advocat de l’acusat, Andrés Almar, en sol·licita l’absolució. Va recriminar que la dona declarés que no sabia quants embarassos havia tingut perquè estava confusa i va exposar que a la clínica on hauria avortat no hi ha historial de la víctima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.