Llum verd al luxós hotel a l’Alàbriga de Sant Feliu

Llum verd al luxós hotel a l’Alàbriga de Sant Feliu

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui El ple de Sant Feliu ha donat llum verd definitiu al pla de millora urbana per construir el nou establiment que substituirà l’antic hotel Alàbriga, que va pertànyer al Banc Exterior. La tramitació, indispensable per donar pas a un hotel apartament de luxe amb 13 milions d’inversió prevista, es va aprovar amb els vots favorables del bipartit de govern (CiU i PSC) i les abstencions de TSF, el PP i ICV-EUiA.

Les obres per a la nova edificació, propietat d’un grup d’inversors russos, es van iniciar fa dos anys, amb la demolició de l’anterior edifici i l’excavació dels fonaments. Però la continuïtat depenia del vistiplau, d’una banda, del govern local i la comissió d’Urbanisme a l’hotel, i, de l’altra, de Costes de la Generalitat a la piscina projectada a l’altra banda de la carretera de Sant Pol. El regidor de Planificació Urbanística, Joan Vicente, destacava que “ja es pot presentar el projecte executiu” i que s’ha conciliat la cura d’un “espai delicat” amb “una inversió importantíssima”, que ampliarà el parc hoteler en un segment –cinc estrelles superior– inèdit al municipi.

Alertes de l’oposició

A més de l’abstenció del portaveu del PP, Òscar Álvarez, l’ecosocialista Joan Prat va demanar quin serà l’encaix de l’edifici en el litoral, pel de la piscina, “molt a prop del camí de ronda” i per les multes als promotors per una tala d’arbres excessiva en iniciar l’obra. Vicente va respondre que s’ha treballat “perquè no sobresortís ni des del mar ni es converteixi en un obstacle visual per als veïns de la segona línia”. I la interventora va dir que els amos ja han pagat part de la sanció, però Prat també es va abstenir.

Tampoc hi va donar suport TSF. El seu portaveu, Carles Motas, va coincidir que el projecte és una bona notícia, però va expressar els recels per la piscina, sobre la Volta de l’Ametller, i l’afectació als veïns. Vicente va dir que s’ha consensuat i que no hi ha hagut cap al·legació.

Cobrir la riera de Tueda al marge del pla de Cala Sants

Durant la sessió plenària també es van desestimar les al·legacions presentades al pla parcial del sector guixolenc de Cala Sants, on l’alcalde, Joan Alfons Albó, va destacar que el tram final de la riera de Tueda es podria qualificar “com a sistema general, independent de la resta del planejament, de manera que el cobriment es pugui tirar endavant abans” de la reurbanització de la zona.

El planejament de Cala Sants va rebre el suport unànime dels grups en l’aprovació provisional. El regidor d’Urbanisme va insistir que s’han aplicat criteris “realistes” i “possibilistes”, en contraposició a l’anterior projecte d’enderrocar el gratacel d’apartaments Joan I. En ser un antic projecte de CiU, Carles Motas (TSF) va demanar a Vicente si creia que era un dels “brindis al sol” que ara rebutja. I l’edil del govern va defensar que la idea de Josep Amat era “valenta” i “benintencionada”, però “inviable”. Tot i això, el regidor va recordar que el pla preveu espais per repartir el sostre del gratacel en el futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.