Els hotels Rex I i Les Noies, del llegat Anlló, adjudicats en subhasta per mig milió

Els hotels Rex I i Les Noies, del llegat Anlló, adjudicats en subhasta per mig milió

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui La Generalitat ha trobat comprador per al lot dels antics hotels Rex I i Les Noies de Sant Feliu de Guíxols, una de les peces més valuoses de l’herència dels germans Anlló. El grup barceloní Renta Corporación Real Estate, especialitzat en la compra, rehabilitació i venda d’immobles, l’ha aconseguit per un import de 494.910 euros, un 20% menys del valor inicial, ja que l’oferta aspirava directament a la segona convocatòria.

Ahir al migdia va culminar la subhasta de set dels lots hotelers del llegat, en què la direcció general del Patrimoni també ha donat sortida a l’edifici del vell hostal Montserrat –a la mateixa rambla del Portalet– i una casa al carrer de la Creu. En total, els tres lots s’han venut per 867.061 euros, mentre que els altres cinc hotels que regentaven els Anlló no han rebut cap oferta.

El balanç de la subhasta dóna peu a dues lectures. D’una banda, s’ha trobat amo per a un dels conjunts més atractius per superfície útil –uns 4.000 metres quadrats construïts i cabuda per a 70 habitacions– i emplaçament –cèntric i a tocar de la platja–. A més, la reobertura contribuiria a recuperar places hoteleres, un anhel dels comerciants i els restauradors locals. Però, d’altra banda, han quedat deserts lots hotelers per un preu de sortida que s’acostava al milió i mig d’euros, i amb la rebaixa del 20% en la segona subhasta, prop d’1,2 milions.

Encara que només s’hagi liquidat un 30% del valor dels lots subhastats, el director general de Patrimoni, Salvador Estapé, en feia un balanç favorable. “Qualsevol venda és una bona notícia, sobretot si l’import obtingut es pot destinar a finalitats socials i culturals”, va dir, i va obrir la porta a ampliar el percentatge amb el mecanisme de venda directa.

Venda directa, d’entrada

No cal oblidar que encara ha de sortir a subhasta l’altre lot estel·lar del llegat, el Panorama, endarrerit per un conflicte amb la inscripció registral d’una finca del lot. Però mentrestant el procés que s’iniciaria ara per als lots deserts és treure’ls a la venda amb el mateix preu de la segona subhasta –la quarta, en el cas dels habitatges–. Per aquesta via, s’han liquidat tres cases més dels germans per un import conjunt de mig milió. Fins ara, sumant-hi aparcaments i el pis de la Diagonal de Barcelona, s’han recollit 2,24 milions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.