El govern de Sant Feliu vol endreçar l’ús de places de pàrquing de discapacitats

El govern de Sant Feliu vol endreçar l’ús de places de pàrquing de discapacitats

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols ultima una nova ordenança per clarificar els requisits per accedir a una targeta o reserva d’estacionament per a ciutadans amb discapacitat i mobilitat reduïda. L’alcalde, Joan Alfons Albó, destaca que amb la nova normativa es pretén “sobretot posar-hi ordre”, ja que s’han trobat amb veïns que continuen fent servir les targetes de familiars difunts per aparcar en les places reservades o sense abonar el preu de la zona blava, on els vehicles de discapacitats amb distintiu no han d’abonar la tarifa si justifiquen que estaven fent una gestió.

L’altre front de les reclamacions d’alguns guixolencs són, relata Albó, “les queixes en algunes zones amb dèficit d’aparcament on els veïns detecten mals usos”, ja que de vegades familiars dels minusvàlids fan servir la plaça amb la targeta, per exemple, reiteradament a l’hora de dinar. O també han detectat algun cas de titulars de places reservades que disposen d’una plaça privada d’aparcament perfectament accessible.

L’alcalde assenyala que l’aprovació de l’ordenança, prevista per al pròxim plenari del juny, “tampoc no implicarà la reducció del nombre de places existents”, 136 de les 7.062 que hi ha en tot el municipi. Però sí “un canvi en la manera de treballar i una racionalització de l’ús de les dues eines”.

La norma permetrà sol·licitar reserves, a banda dels carrers més immediats al domicili, a prop dels centres de treball o estudis dels discapacitats, i comprometrà els titulars a no cedir la targeta a terceres persones si no les acompanyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.