GOSSOS, DEIXALLES I AGENTS DE PAISÀ

GOSSOS, DEIXALLES I AGENTS DE PAISÀ

 

GOSSOS-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu dóna un pas més per combatre l’incivisme d’aquells ciutadans que se salten certes normes de convivència que, en aquesta ocasió, tenen a veure amb la tinença de gossos i amb les escombraries.
Les defecacions dels gossos a la via pública en presència d’alguns propietaris que, segons l’alcalde, algun arriba a afirmar que “per això paga”,  ja es considera un problema difícil de solucionat atès que s’han fet campanyes informatives suficients, cartelleria, senyals horitzontals i verticals, cobriment d’escocells, etc. que paguen el conjunt dels ciutadans.
El mateix problema es trasllada a alguns ciutadans incívics amb les normes bàsiques de neteja i abocament d’escombraries que la temporada passada es va intentar minimitzar amb cartells verticals al costat de bona part de les bateries de contenidors.
Un altre intent fou les rondes policies d’uniforme i la presència d’agents cívics que els infractors detectaven i esperaven que marxessin per abocar electrodomèstics, mobles i altres rampoines que s’haurien de portar a la deixalleria, o bé avisar a l’empresa de neteja que fa recollides a domicili si cal.
Arribats a aquest extrem, s’opta per les sancions econòmiques i l’aparició per sorpresa d’agents de la Policia local que patrullaran de paisà per evitar que els incívics detectin la seva presència.
Cal esmentar que d’unes 150 persones que passejaven gossos, s’ha fet un seguiment a una trentena i s’ha pogut constatar que la gran majoria de ciutadans porten bosses per enretirar les defecacions i són respectuosos amb la resta de vianants atès que recullen el excrements dels seus animals però també ja s’han imposat diverses sancions de 200 euros per infracció de les ordenances municipals. En el decurs d’aquest servei, que es va posar en marxa a partir del 16 de maig, també s’ha fet un control de les persones que dipositen deixalles fora dels contenidors. Per aquest motiu ja s’ha cursat una denúncia a una empresa.
L’Ajuntament ha encarregat 80 cartells semblants als que s’han anat posat en les zones on s’afixaven cartells indiscriminadament, en els quals hi consta l’import de la sanció, que es distribuiran per diversos punts de la ciutat.
A més d’aquesta informació, també s’ha fet públic que aquest grup d’agents ha practicat en els darrers dies dues detencions per robatoris a l’interior de la deixalleria municipal. També han identificat un vehicle amb material  a l’interior possiblement procedent de la deixalleria. S’està investigant aquest cas i d’altres possibles sospitosos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.