Uns pidolaires coaccionen durant mesos un ancià i fan que els doni milers d’euros

Uns pidolaires coaccionen durant mesos un ancià i fan que els doni milers d’euros

 

MOSSOS

Segons Informa El Punt Avui Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el 9 de maig passat al municipi un home de 28 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Ciudad Real, com a presumpte autor d’un delicte de coaccions contra un ancià de 91 anys. La víctima havia denunciat dies abans que, des de feia un any, un grup de pidolaires l’assetjaven al seu domicili, al carrer Sant Bonaventura de Sant Feliu, i a l’entorn de la plaça del Nord per exigir-li que els donés diners successivament.

Segons fonts pròximes a l’ancià, el calvari va començar després que un dia va donar una petita almoina a una persona del grup, que des de fa mesos pidola porta a porta pel barri. De mica en mica, a més de demanar-li diners cada cop que el trobaven, van començar a controlar-ne les rutines i van localitzar el seu domicili. L’afectat va declarar als Mossos que el grup aprofitava quan estava sol a casa per picar a la seva porta, de vegades durant una llarga estona, per exigir-li més pagaments, amb el pretext que no en tenien per pagar les necessitats bàsiques del dia a dia, com ara les mensualitats del lloguer, el menjar i les factures. Els fets es repetien si fa o no fa cada quinze dies.

Fins a 12.000 euros

Com que eren conscients de l’avançada edat i la vulnerabilitat de la víctima, aprofitaven per intimidar-la, coaccionar-la i fer-li agafar por. A vegades l’esperaven quan sortia a passejar i l’acompanyaven fins al domicili perquè els donés els diners. En algunes ocasions li havien arribat a demanar sumes elevades que oscil·laven entre 1.000 i 12.000 euros.

L’home, un empresari jubilat i solter, no té família, però el seu cercle de coneguts va acabar descobrint la situació després de ser testimonis d’alguns episodis d’assetjament, al mig del carrer i fins i tot a l’interior del domicili. A partir del desembre la víctima va començar a rebre trucades telefòniques, durant les quals li imposaven un dia i hora per tenir preparats els diners que li passarien a recollir.

L’últim cop que el van coaccionar va ser el 6 de maig, que és quan va decidir presentar la denúncia. Aquell dia els va lliurar 400 euros, abans que la unitat d’investigació es fes càrrec del cas. Tres dies després, el cos va saber que el grup passaria pel domicili a recollir més diners i els agents van aprofitar per apostar-se a l’interior i enxampar els extorquidors.

Com de costum, l’home va sortir a passejar i al cap d’una estona va tornar al domicili acompanyat d’un noi que va tancar la porta amb pestell perquè ningú més entrés a la casa. Aleshores, policies de paisà van sortir d’una habitació on eren amagats i van detenir el noi per un delicte de coaccions. Tot i tenir antecedents, el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

La policia de la Generalitat manté oberta la investigació i no descarta més detencions, i el cercle més pròxim a l’ancià vetlla perquè els malfactors no hi tornin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.