El fiscal només imputa als violents 5 assalts consumats

El fiscal només imputa als violents 5 assalts consumats

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui Vint assalts violents
(4 temptats) i deu robatoris amb força van atribuir públicament els comandaments dels Mossos i el conseller Ramon Espadaler a la banda atrapada a Platja d’Aro. Al jutjat de Sant Feliu, els comptes que fan el fiscal Víctor Pillado i la jutgessa Thais Pallejà varien molt. Els indicis recollits fins ara només permeten imputar-los cinc assalts violents consumats (a Matadepera, Platja d’Aro, Calonge i Vilobí d’Onyar), dues temptatives, una conspiració per assaltar un empresari de Palafrugell i dotze saquejos a cases. La pista que va dur els Mossos a la detenció de setze persones va ser la localització d’un terminal de telèfon mòbil que els assaltants es van endur de la casa assaltada el 2 d’octubre passat a s’Agaró, a Platja d’Aro, on els lladres van agredir la mestressa, una sexagenària francesa. El terminal el tenia Mustapha el Haken, que va ser detingut per receptació, i va dir que a ell l’hi havia entregat Ali Ouaba. Fet el buidatge del terminal, els mossos es van posar sobre la pista d’Ali Salim i Brahim Azougaghe, que sortien a l’agenda i que són originaris de la zona del Marroc propera a la població d’Aghbala, com Ouaba i El Haken. Estirant el fil dels telèfons i a partir de les intervencions telefòniques que va autoritzar el jutjat, els mossos van anar identificant la trama i els van fer seguiments continus. D’entrada, la investigació dels telèfons va permetre situar els terminals de Salim i Azougaghe, considerats els dos capitostos del grup, a Matadepera (Vallès Occidental) l’11 de setembre, el dia que un matrimoni va ser assaltat a casa seva per quatre homes magribins que van amenaçar de “tallar els collons” a l’home, els van ruixar amb gasolina, els van emmordassar, els van obligar a obrir la caixa forta i els van robar el cotxe per fugir. El telèfon de Zahir Younes, un altre dels homes que han estat empresonats, també va ser detectat a Matadepera.

A part d’aquests dos assalts, el fiscal imputa als arrestats l’assalt, el dia 16 de setembre del 2013, a can Tribana de Vilobí, on van sorprendre l’amo, Lluís Boada, endormiscat davant el televisor, el van lligar i quan van arribar la seva dona van fer el mateix amb ella. Aquest cas els hi imputen perquè van interceptar Ali Salim en una sortida que feia cap al Marroc, i portava dins del cotxe un objecte que havia estat robat a can Tribana, i que les víctimes han identificat com a seu. També li van trobar 2.900 euros, plànols de cases i una granota que ha servit per imputar-li l’assalt perpetrat el 17 d’octubre del 2013 contra Göpf Lehmann, un exboxejador suís de 70 anys que ha identificat la peça de roba com la que duia un dels homes que el van atacar.

Un altre assalt que els fiscal els imputa va ser l’11 de novembre passat al mas Moner de Platja d’Aro, on van emmordassar, amenaçar i agredir un matrimoni gran, i també van dir a la dona que, si hagués dut el medalló de la Creu Roja, els haurien anat a auxiliar i ells haurien hagut de marxar. Aquest cas els hi imputen perquè es va detectar, a través de les companyies, que els telèfon mòbils d’Ali Salim i Brahim Azougaghe s’havien activat a la zona.

Els assalts violents frustrats que el jutjat els imputa corresponen al de la casa de la urbanització el Masnou de Platja d’Aro, on Ali Salim i Brahim Azougaghe van ser detinguts in fraganti diumenge després que la mestressa de la mansió, Yolanda Zaugg, fes d’esquer. També els imputa l’intent d’assalt, en dos dies consecutius, a un habitatge de la mateixa urbanització el Masnou, situat a 15 minuts a peu de la casa de Zaugg. Els lladres, que ja eren vigilats pels mossos, van haver de desistir perquè es van disparar les alarmes.

Vigilant com vigilaven

I el fiscal encara els imputa un delicte de conspiració per cometre un robatori violent en una casa de Palamós. Els mossos que feien el seguiment dels sospitosos van observar els seguiments que ells feien de la potencial víctima fins a casa seva i al seu lloc de treball. Fent seguiments a la banda d’Ali, els Mossos també van “visualitzar” com, mentre el capitost era al Marroc, els seus homes anaven a cases aïllades i properes al bosc i en sortien carregats. A partir d’aquests seguiments els han imputat dotze robatoris amb força al Baix Empordà, la Selva, el Gironès i Osona, comarca on van aconseguir un gran botí en joies, recuperades en els escorcolls.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.