Una dona va fer d’esquer per atrapar els assaltants

Una dona va fer d’esquer per atrapar els assaltants

 

Yolanda Zaugg. Una v

Segons Informa El Punt Avui Els Mossos van detenir diumenge in fraganti quatre assaltants violents en el moment que entraven en una mansió de la urbanització Mas Nou de Platja d’Aro. La mestressa de la casa, la ciutadana suïssa Yolanda Zaugg, es va avenir a fer d’esquer perquè els Mossos, que per les punxades telefòniques sabien el dia i l’hora que la banda pretenia assaltar la casa, poguessin atrapar els lladres violents. Els assaltants, que tenien ben controlada la casa, situada al carrer del Zorro, i els moviments de la propietària, havien fixat l’assalt per a diumenge, que és l’únic dia de la setmana que la dona no té la companyia del matrimoni que té contractat per a les feines domèstiques. I havien decidit que seria entre les sis de la tarda i les nou del vespre. Durant el dia un gran contingent de mossos va prendre posició amagant-se dins de la casa, al jardí i als voltants de la finca. I Zaugg (ho va avançar TV3 ahir) va fer el paper de víctima sola a casa que els lladres comptaven trobar. Es va posar a llegir en un lloc visible des de fora perquè comprovessin que estava sola. I dins l’horari previst, quatre encaputxats, armats com a mínim amb un gran tornavís, van irrompre a la cuina de l’habitatge. Abans que tinguessin temps de res, els lladres es van trobar rodejats de mossos. Però no els ho van posar fàcil. Van lluitar violentament per intentar escapar-se. Però finalment els quatre que havien posat els peus a l’habitatge van ser detinguts, mentre que un cinquè home que vigilava fora va aconseguir fugir.

Però un dels detinguts, aparentment el capitost de la banda, va tenir o va simular tenir un col·lapse i va ser traslladat amb una ambulància fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. Però com que els mossos temien per la seguretat dels sanitaris i sospitaven que era un estratagema per escapar-se, uns agents armats van pujar dins de l’ambulància i dos vehicles policials, l’un a davant i l’altre a darrere, van custodiar l’ambulància fins a l’hospital.

El jardiner còmplice

Tot apunta que els membres de la banda comptaven amb un membre destacat: un home que havia fet feines de jardiner a la zona i que els facilitava informació privilegiada sobre els habitatges i la gent que hi vivia. Es dóna la circumstància que fa uns dos anys ja va ser assaltada la mansió situada just davant de la casa de Yolanda Zaugg. En aquesta mansió hi viu una dona belga de 85 anys a qui els lladres van emmordassar i lligar i de qui es van endur un elevat botí en diners. Des de l’assalt, la víctima, que vivia sola, ha hagut de llogar un servei d’assistentes personals, ja que la seva salut va quedar molt afectada.

Volien cases habitades

Els assaltants que diumenge van ser atrapats a la casa de Yolanda Zaugg inicialment n’havien triat una altra. Però la van descartar pel fet de ser un habitatge que no està ocupat tot l’any. Van considerar que si a les cases no hi ha gent no hi ha diners per obtenir un bon botí.

Fugitiu emboscat

Els Mossos ahir continuaven l’operació contra els assaltants i durant tota la tarda van estar sobrevolant amb helicòpter la zona boscosa del Mas Trempat tot buscant un home que pretenien detenir i que se’ls va escapar. A peu i amb vehicles tot terreny van rastrejar els camins de terra i van dir als veïns que es confinessin a casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.