Operació contra els lladres violents al Baix Empordà

Operació contra els lladres violents al Baix Empordà
Un dels detinguts conduït pels Mossos durant l'escorcoll
Un dels detinguts conduït pels Mossos durant l’escorcoll

Segons Informa El Punt Avui Més de deu detinguts i un gran nombre d’escorcolls en habitatges és el resultat d’una operació dels Mossos duta a terme en les darreres hores contra els assalts violents al Baix Empordà, que s’ha dut a terme després d’un llarg període d’investigació.

Ahir a la matinada l’operació es va centrar a Sant Feliu de Guíxols, població en la qual els agents d’investigació ja feia mesos que havien posat el punt de mira i fins i tot havien ocupat pisos per tal d’escoltar i controlar els moviments dels inquilins sospitosos que habitaven pisos veïns. Ahir agents de la Brimo (Brigada Mòbil), vinguts expressament des de Barcelona i l’AIC ( Àrea d’Investigació Criminal), van desembarcar amb un gran nombre d’efectius a la població. Al matí van centrar la seva atenció en dos habitatges de la barriada del Sot dels Canyers, coneguts popularment com a “els pisos grocs”, ocupats majoritàriament per població d’origen magribí. Aquí, els Mossos hi van arribar passades les onze del matí. Fins a sis furgonetes de la Brimo, que transportaven cap a una trentena d’agents de la unitat, van tallar el carrer. Un dels escorcolls, el d’un pis situat a l’escala 15 del grup d’habitatges, es va fer en presència d’un dels detinguts (que es tapava el rostre amb una jaqueta mentre els agents el conduïen).

En tots aquests registres, els Mossos busquen proves que relacionin els arrestats amb els assalts violents, com ara armes o objectes robats. Alguns dels detinguts poden estar acusats de receptació. Els Mossos compten vincular els detinguts amb la majoria dels assalts violents perpetrats al Baix Empordà des de finals del 2012, quan a Platja d’Aro es va perpetrar el robatori que va acabar amb la mort del president de la patronal, Jordi Comas. La resolució d’aquest crim s’ha convertit en una prioritat per als Mossos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.