El Club Nàutic de Sant Feliu vol reformular el Tinglado

El Club Nàutic de Sant Feliu vol reformular el Tinglado

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Sant Feliu ha adjudicat al Club Nàutic l’explotació de l’antic Tinglado, un edifici que pertany a Ports de la Generalitat però que el municipi gestiona des del 2011, quan es va rehabilitar. Durant prop de tres anys, l’espai ha funcionat com a punt d’inici i interpretació de la Via Verda cicloturista del carrilet de Sant Feliu a Girona, amb gestió externalitzada. Però l’activitat dels anteriors concessionaris va cessar a finals d’estiu i des d’aleshores era tancat.

El projecte hi garantirà, per ara, l’atenció al públic per als turistes que s’adrecin a l’Estació Nàutica Costa Brava. Però l’entitat vol potenciar l’edifici com un punt d’intercanvi entre les activitats esportives, lúdiques i turístiques que ofereix la ciutat. De moment, el president del Club, Albert Rosés, explica que l’espai “ja s’ha reobert” i funcionarà fins a final d’estiu amb la configuració anterior. La intenció és “poder començar les obres cap a la tardor, amb l’objectiu que estiguin acabades la primavera del 2015”, estima Rosés.

L’acord de cessió és per 10 anys i ara la junta negocia amb Ports de la Generalitat la reorganització dels espais que el club gestiona al voltant. L’actual zona de serveis tècnics per a les embarcacions dels socis i la grua es desplaçaran cap als espais que ara es destinen a la vela lleugera. Al seu torn, la zona de vela se situarà davant mateix del Tinglado, on la proposta dibuixa una terrassa per a la cafeteria amb vistes a la dàrsena del port. Aquest servei de bar s’articularà a l’entorn de l’espai museïtzat, on l’antiga locomotora i un cotxe de passatgers restaurat continuaran presidint la gran sala interior.

Pendents dels socis

Un cop s’hagin resolt els darrers serrells amb Ports, la junta del club sotmetrà el projecte al vistiplau de l’assemblea de socis, que autoritzarà la inversió. El president argumenta que el conjunt d’obres es finançarà amb els guanys del servei de cafeteria i el lloguer d’equipaments per al cicloturisme o esports nàutics. Pel que fa a l’entresolat, el volen reconvertir en un espai de treball conjunt compartit amb Vies Verdes i l’Estació Nàutica.

Rosés destaca que “les obres marcaran l’inici de la remodelació del nou pla d’usos de la zona portuària”, on en el futur també està previst construir una marina seca per emmagatzemar embarcacions, que Ports encara no ha tret a concurs. Amb previsió dels canvis a l’esplanada annexa al club, l’entitat s’ha avingut dins del mateix projecte a construir una nova rotonda davant l’accés actual a la zona d’aparcament, per reordenar el trànsit. I entre les opcions obertes de futur hi ha l’oferiment d’un punt d’avarada permanent per al submarí català Ictineu3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.