El monument a les víctimes de la Guerra Civil ja està inaugurat a Sant Feliu

El monument a les víctimes de la Guerra Civil ja està inaugurat a Sant Feliu

El passat 29 de gener l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va realitzar un senzill, discret i alhora emotiu acte d’inauguració de l’escultura dedicada a les víctimes de la Guerra Civil Espanyola.
La inauguració del monument, obra de l’artista Ana Gutiérrez, es va fer a la plaça on està ubicada (parc de Miquel Murlà), a les 12 del migdia.
Aquesta va ser una ana activitat organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en col.laboració amb Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, representat aquell dia per Rubèn Doll, tècnic d’aquesta àrea.
L’escultora, Ana Gutiérrez, va explicar el sentit de l’escultura-monument. Així va expressar que les lletres frontals i posteriors simbolitzen els noms de les víctimes, entre molts altres detalls de l’obra. En la mateixa línia es va expressar l’alcalde, Carles Motas, el qual va indicar que la presència pública de monuments com aquest fa recordar a totes les generacions que no sempre hi ha hagut democràcia i llibertats al nostre país, i que aconseguir un país regit pel Dret va significar nombrosos esforços i patiments de moltes persones.
L’escultora va rebre un ram de flors de la mà de la regidora de Protocol, Laura Aiguaviva. L’escriptor Xavier Colomer-Ribot va glossar la figura de Gutiérrez i la seva escultura, i des de l’Escola de Música es van interpretar dues peces al violoncel, Laura i El cant dels Ocells.
La tria de l’obra d’Ana Gutiérrez va sortir d’un concurs en el qual es van presentar set propostes. Tal i com es preveia a les bases, s’havia de fer el projecte d’un monument escultòric en memòria de les víctimes de la Gerra Civil a Sant Feliu de Guíxols.
En el moment del veredicte es va posar de relleu la qualitat de les set propostes presentades i la dificultat que va representar pel jurat triar l’’obra guanyadora pels artistes següents: Jordi Arevalo, Agustí Paradeda, Alberto de Udaeta, Joan Gruart, Anna Gutiérrez, Igor Garai i Esther Bussot.

www.guixols.cat

One Response to "El monument a les víctimes de la Guerra Civil ja està inaugurat a Sant Feliu"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.