La Guàrdia Civil va detenir a trenta narcotraficants a Girona el 2010 de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro

La Guàrdia Civil va detenir a trenta narcotraficants a Girona el 2010 de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro

La Guàrdia Civil de Girona va detenir durant 2010 a trenta narcotraficants i decomissar més de 12 quilos d’heroïna i 5 de cocaïna, segons ha explicat el cap de l’EDOA, Joan Luque, que ha alertat de l’augment de l’heroïna a la província per la seva situació estratègica propera a la frontera amb França.

Agents de l’Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidrogues (EDOA) van dur a terme un total de dotze operacions antidroga que es van saldar amb el resultat d’una trentena de detinguts i amb la confiscació de 191 quilos d’haixix, un quilo de marihuana, 5,1 de cocaïna i 12,5 d’heroïna.

El 2009, es van decomissar més de dues tones d’haixix, 125 grams de marihuana, 10 quilos d’heroïna i 1,7 quilos de cocaïna. De manera que totes les confiscacions de les diferents substàncies estupefaents han pujat a excepció de l’haixix, que ha baixat.

A més, les dues terceres parts del total de trenta detinguts estaven relacionats amb el tràfic d’heroïna.

El tinent Joan Luque ha destacat que “l’heroïna ha crescut en nombre de confiscacions i de detinguts perquè aquesta és una zona estratègica, al nord de la península i frontera amb França, on ha augmentat bastant el consum d’aquesta substància i, per tant , la demanda és constant i important, alhora que també s’ha incrementat el consum aquí “.

Tot i que el principal objectiu d’aquesta unitat és la lluita contra les grans xarxes de narcotraficants, principalment de drogues dures com l’heroïna i la cocaïna però també del haixix, Luque ha alertat de la importància de posar fi a la venda d’estupefaents a l’ detall, “alguna cosa del que cap població es salva”.

El novembre de l’any passat, agents del EDOA van detenir a la localitat gironina de Platja d’Aro a quatre persones que es dedicaven a proveir les zones d’oci d’aquest municipi de la Costa Brava i del veí Sant Feliu de Guíxols i que a més venien la droga a particulars des de casa amb l’acord previ via telefònica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.