CUMÍ NEGRE EL GRAN DESCONEGUT

CUMÍ NEGRE EL GRAN  DESCONEGUT
Nigella Sativa
Nigella Sativa

El cumí negre (Nigella Sativa) es una planta originaria de Síria. La part que s’utilitza son les llavors

Està formada per uns 100 components: olis aromàtics, vitamines, enzims, àcids grassos essencials,fosfat, ferro, fòsfor, carbohidrats, carotens, enzims antiàcids, calmants i estimulants. Conté un 58% d’àcids grassos (principalment omega 3 I 6) I un 1,5% d’àcids volàtils com el Nigellone i Tymoquinone; que son els responsables dels efectes antihistamínics (utilitzats per combatre al·lèrgies).

Terapèuticament  és un excel·lent modulador hormonal actuant amb el descens dels nivells de sucre en sang, molt essencial en els tractaments de diabetis, síndrome metabòlic o síndrome X.

Per aquest tractament es recomanable ingerir una culleradeta de cumí negre molt barrejada amb llet d’ametlles i xarop d’agave dos cops per setmana; o be, si es vol amb perles, llavors seria 1 diària.

També si es combina amb all és un gran regulador del sistema immune, perquè estimula les cèl·lules immunes a destruir o envair les cèl·lules bacterianes o tumors. La seva acció ( tal com diu el Doctor Kitchen, en la investigació que va fer al laboratori de Investigació Contra el Càncer a Hilton Head a Carolina del Sud), s’assembla al fàrmac Interferon, sense els efectes secundaris tòxics.

Cosmeticament, es un gran regenerant, especialment indicat per pells seques,sensibles, irritades, acne, psoriasis,excema i cremades;

Al mercat es pot trobar en forma d’oli, perles, cremes o llavors.

Cal tenir en compte a guardar-lo en un lloc fresc i que no li toqui el sol.

Elisabeth Fischer

Dipl. Herboristeria i Dietetica Univ. València

Herboristeria Hibiscus Sant Feliu de Guixols

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.