ATENCIÓ A LES ESTAFES A DOMICILI

ATENCIÓ A LES ESTAFES A DOMICILI

Segons Informa Radio Sant Feliu Els Mossos d’Esquadra estan alertant que, últimament, estan rebent trucades provinents de gent gran de la nostra zona, fent consultes sobre trucades rebudes i de visites a domicili, de persones que es fan passar per falsos instal·ladors, per assistents socials els quals ofereixen el servei de teleassistència i/o venedors de productes miraculosos, aparells d’ozó, electromagnètics etc…
La policia adverteix que en la majoria de casos es tracta d’estafes, especialment a persones grans que consideren víctimes fàcils i a les quals, sovint sostrauen joies, diners i petits objectes de valor.
A més de fer aquesta advertència, els mossos, adjunten diversos articles d’actuacions dels delinqüents com és la de seguir a persones grans que treuen diners de caixers o del banc i provoquen petites topades als portals, moment en el qual aprofiten per sostreure els diners que saben a quina butxaca els porten perquè els han estat vigilant.
S’ha donat el cas del “tècnic de teleassistència” un perfil d’estafador que accedeix a casa de les víctimes amb l’excusa que ha de canviar el sistema de polsador de l’aparell d’avís en cas d’emergència que porten les persones grans, de les quals es guanya la confiança. Un cop a dins, els demana diners per aconseguir un nou aparell. Les víctimes accedien a donar-li les seves dades bancàries, fet que aprofita per anar a un caixer a retirar els diners i no tornar al domicili.
I una de les estafes més habituals és la de “l’inspector del gas” que, en el millor dels casos, canvien conductes sense estar autoritzats. En altres ocasions diuen que revisen les instal·lacions accedint a les diverses estances del domicili i aprofiten per sostreure objectes de valor i diners.
Més val prevenir i abans de deixar-los entrar dir que es fa una trucada per comprovar que l’empresa ha enviat al tècnic o bé directament al Mossos d’Esquadra demanant consell. El telèfon de la comissaria de Sant Feliu és: el 972 18 23 80.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.