El Suprem confirma que Canyerets és guixolenca

El Suprem confirma que Canyerets és guixolenca

La caleta de Canyet, queda dividida entre els termes de Santa Cristina i Sant Feliu. La platja queda a l'esquerra. Foto: I.R.

Ho fa d’acord amb una sentència del TSJC que diu que la platja i una construcció pertanyen al terme de Sant Feliu

El Tribunal Suprem confirma que la platja de Canyerets i l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del mar pertanyen al terme de Sant Feliu de Guíxols. La caleta que hi ha al costat, en canvi, queda dividida entre el terme guixolenc i el de Santa Cristina d’Aro.

La sentència del Suprem rebutja el recurs de cassació interposat per la Generalitat i confirma una sentència del TSJC, que estimava un recurs de l’Ajuntament de Sant Feliu contra el Departament de Governació, que va aprovar els límits municipals situant Canyerets al terme de Santa Cristina.

Solució estudiada

La sentència del TSJC preveu la solució proposada per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, que coincideix amb una que va formular el departament de Geologia i Cartografia Ambiental de la Universitat de Girona.

El 2006, abans de la sentència del tribunal català, l’Ajuntament de Sant Feliu ja havia rebaixat les pretensions en la proposta de delimitació, per la qual la Generalitat havia donat la raó a l’Ajuntament de Santa Cristina. Tot i això, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja va advertir que estava disposat a arribar al tribunal de contenció si no s’estimava el recurs contra Governació.

Aquesta sentència del Suprem, que imposa els costos processals a la Generalitat, posa fi a un procés de litigi que s’ha allargat uns 27 anys. (elPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.