Protegeix el teu estòmac de forma natural

Protegeix el teu estòmac de forma natural
Protegeix el teu estòmac de forma natural
Protegeix el teu estòmac de forma natural

En els últims anys han augmentat els trastorns gastrointestinals com l’acidesa , ardor d’estómac gastritis , reflux gastroesofàgic i úlceres gàstriques , a causa de la pèrdua dels bons costums alimentàries ( dieta mediterrània , àpats lleugers i reposades … ) , sedentarisme , alcohol , estrès, augment del consum de certs medicaments que lesionen la mucosa digestiva , entre altres factors.
Aquestes circumstàncies han afavorit al gran augment dels protectors gàstrics amb la finalitat de protegir les mucoses digestives i reduir les molèsties . La principal funció d’aquests protectors és neutralitzar l’àcid gàstric existent a l’estómac i neutralitzar la producció del mateix , per a això s’utilitzen els ” antiàcids ” com el bicarbonat sòdic , magnesi o alumini , així com antihistamínics entre d’altres.
Si bé proporcionen un alleugeriment ràpid també tenen efectes secundaris : ardor per efecte rebot , restrenyiment , risc d’infeccions , disminució de fòsfor i calci provocant major risc de fractures i rampes musculars per mala absorció de magnesi .
Hi ha alguns productes naturals que ens solucionessin aquestes molèsties :
El quefir , pel seu gran contingut en probiòtics ( 10 soques ) ajuda a equilibrar el tracte intestinal reduint la pressió a l’estómac i controlant el reflux dels àcids cap a l’esòfag .
El carbó vegetal medicinal no és el que es ven en supermercats com a combustible per a forns convencionals o barbacoes , (ja que aquests porten processos químics tòxics per augmentar la durada de la seva combustió ) ; aquest s’obté escalfant en absència d’aire, fusta de closques de coco , de faig , eucaliptus , pollancre , salze , pi …. I se li denomina carbó activat . Té la propietat única d’absorbir o fixar tot el que no és desitjable per al cos ( gasos verinosos , drogues , tòxics , bacteris tòxiques procedents de peixos o altres aliments , virus ) És preferible no prendre amb tes , cafès , alcohol …. ja que pot inhibir els seus efectes.
La regalèssia té propietats antiespasmòdiques , digestives i cicatritzants . Actua formant una pel · lícula protectora sobre la mucosa de l’ estómac, protegint-la de l’acció corrosiva dels sucs gàstrics ( indicat per cicatritzar úlceres d’estómac ) , també es pot utilitzar en males digestions , gasos , dolors abdominals , gastritis ……………….
Suc de raïm natural (els que estan tractats , ensucrats o no contenen només el 100% de raïm , poden provocar l’efecte contrari ) , per les seves propietats antioxidants i el seu elevat contingut de resveratrol es transforma en un gran antiinflamatori estomacal natural i cicatritzant dels teixits , fonamental en cas de gastritis .
La calèndula, coneguda també , com “la flor de les pluges “, a causa de la gran quantitat de saponines que conté té la propietat humectant i calmant , de manera que ajuda a la cicatrització de processos ulcerosos , o acidesa gàstrica .
També podem barrejar extracte de Opuntia ficus indica ( coneguda com Nopal ) amb extracte de Olea europea ( olivera ) , extracte de Uncaria tormentosa ( ungla de gat ) , extracte de Althaea officinalis ( malví ) , amb riboflavina ( vitamina B2 ) . És indicat per protegir, regenerar , les parets i mucoses estomacals i evitar el reflux i acidesa d’estómac .

ElisabethFischer
Dipl Herboristeria i Dietètica Univ València
Herboristeria Hibiscus Sant Feliu de Guíxols

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.