Assalta una dona a Sant Feliu i li fa una fractura a la pelvis

Assalta una dona a Sant Feliu i li fa una fractura a la pelvis

Segons Informa El Punt Avui Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el 29 de desembre un jove del municipi, de 26 anys i de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’un robatori violent a la via pública. A dos quarts de dues de la tarda, els agents van rebre l’avís que una vianant havia estat assaltada al carrer Sant Domènec. Una patrulla es va dirigir fins allí i va localitzar una dona de 67 anys estirada a terra, amb una fractura a la pelvis. La víctima va explicar als efectius que mentre caminava va ser abordada per un noi que li va sostreure la bossa de mà. Com a conseqüència de la forta estrebada, va perdre l’equilibri i va caure. Va ser evacuada en ambulància a l’hospital de Palamós, i els Mossos, per la seva banda, van iniciar la recerca de l’acusat. Gràcies a la col·laboració ciutadana, van aconseguir esbrinar-ne la identitat i el van arrestar al seu domicili dues hores més tard. L’imputat, que presenta antecedents, va passar l’endemà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, on es va decretar el seu ingrés provisional a la presó.

A banda, els Mossos van detenir el 23 de desembre un noi de 28 anys i de nacionalitat algeriana per haver perpetrat vuit robatoris en masies i en establiments d’alimentació de la Garrotxa, entre els dies 7 i 18 del mes passat. En la mateixa actuació, va ser arrestat un seu còmplice –un veí d’Olot, de 32 anys i d’origen marroquí–. Els agents els van frustrar un intent de saqueig a l’empresa Bellapart, situada al carrer Veneçuela de la capital garrotxina. Pels volts de la una de la matinada, els Mossos van ser alertats dels fets per la policia local. Els municipals van comunicar que havien vist unes llums al teulat de la companyia, dedicada al disseny i construcció d’estructures d’acer i vidre. Diverses patrulles dels dos cossos es van desplaçar a les instal·lacions, on van observar que els sospitosos eren a la teulada amb llanternes i que miraven d’irrompre a l’interior.

Robatoris en dues masies

Alguns agents es van enfilar dalt i van atrapar un dels lladres, que estava estirat i mig amagat. L’altre va saltar els tres metres que hi havia del teulat a terra i va provar de fugir corrent, si bé finalment també va ser interceptat, malgrat la forta resistència que va oposar.

La unitat d’investigació va determinar que el jove de 28 anys estava al darrere de vuit robatoris amb força més, comesos a Santa Pau, Montagut, Olot i Sant Cristòfol de les Fonts. En tots els casos, havia accedit dins forçant les reixes metàl·liques o trencant els vidres de les finestres. Dos dels robatoris –en una fruiteria i en un magatzem de licors– van ser en grau de temptativa. La resta van tenir lloc en quatre comerços i en dues masies de Santa Pau, d’on es va emportar diners, ordinadors portàtils, ampolles de licor i eines.

Respecte al veí d’Olot, de qui constaven antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs per ordre judicial el 24 de desembre. Al més jove, a qui s’imputen nou delictes de robatori amb força, també arrossegava antecedents. Un cop els Mossos d’Esquadra van acabar les gestions de la investigació, el van lliurar a la Policía Nacional per tal que dugués a terme els tràmits d’expulsió, ja que es trobava en situació irregular al país.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.