L’aigua de Salenys és l’única que es comercialitza

L’aigua de Salenys és l’única que es comercialitza

L’aigua de Salenys, entre els termes municipals de Santa Cristina d’Aro i Llagostera, és, actualment, l’únic producte hídric del massís de les Gavarres que es comercialitza. L’aigua és amb gas natural, però abans, durant el seu tractament i procés, se li treu el ferro, ja que en té una gran presència; 33 mil·ligrams de ferro per litre.

L’empresa que explota l’aigua de Salenys és la societat limitada Aigües Salenys, formada per cinc socis. La comercialització es va començar el 26 de setembre de l’any 2008. L’empresa embotella uns 4.000 litres al dia i es porten directament a restaurants i alguns supermercats de la zona.

Els cinc socis ja fa més de 20 anys que van adquirir l’explotació de la mina d’aigua, però el procés ha estat molt lent. Ells van construir un nou pou de 60 metres de profunditat que dóna 9.000 litres per hora. Embotellen ampolles de 33 cl, mig litre i un litre, i l’únic que fan és, després d’extreure l’aigua, posar-la en dipòsits perquè se’n vagi el ferro i, seguidament, embotellar-la amb ampolles de vidre.

Rica en calci i magnesi

Segons les anàlisis, fetes pel doctor Santiago Bonet Nadal, l’aigua és rica en sals minerals, de les quals destaca la gran presència de calci, amb 651 mil·ligrams per litre, i magnesi, amb 119 mil·ligrams per litre. Això fa que aquesta aigua, considerada mineromedicinal, tingui beneficis saludables per enfortir els ossos i les dents, per a la irritabilitat nerviosa i la relaxació muscular i ajudi a l’equilibri energètic de les neurones.

L’explotació de la font de Salenys ja va estar funcionant entre els anys 1923 i 1986. L’empresa explotadora, en aquella època, era Palahí de Sant Feliu de Guíxols i la seu es trobava a Santa Cristina d’Aro. Encara avui dia es conserven construccions relacionades amb aquella explotació, com el magatzem i les oficines, que es troben al costat de la via verda de Sant Feliu de Guíxols a Girona.

En aquesta època, l’aigua de Salenys era coneguda com l’aigua de la Costa Brava, se n’embotellaven uns 3.000 litres diaris i es distribuïa a la zona compresa entre Llagostera i Calonge. (elPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.