El debat de l’aparcament al passeig retorna a Sant Feliu

El debat de l’aparcament al passeig retorna a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui La junta de govern de Sant Feliu de Guíxols ha encarregat la redacció d’un estudi sobre la viabilitat d’implantar un pàrquing subterrani sota el passeig dels Guíxols, una proposta amb què pretén arribar al consens en una controvèrsia que fins ara havia arribat als dos extrems: la conservacionista de fer l’aparcament en un altre lloc per no haver de tocar cap dels arbres centenaris i la maximalista –subscrita per molts comerciants i la Cambra– de promoure un gran aparcament sota el passeig del Mar, més a prop de la rambla Vidal.

El regidor d’Urbanisme, Joan Vicente (PSC), sosté tres premisses: “Cal aparcament, millorar l’actual passeig i una actuació delicada” que no afecti el passeig del Mar ni els jardins de Juli Garreta. L’àmbit triat és el subsòl del passeig dels Guíxols, que funcionalment és un perllongament del passeig del Mar però que a la pràctica és poc transitat per vianants. Una de les opcions en estudi seria que l’aparcament també s’estengués, en forma d’U, sota l’actual aparcament en superfície que envolta els jardins, a tocar de l’antic edifici del Club Nàutic.

Vicente desitja “un debat el màxim de documentat i racional”, amb l’argument que l’aparcament subterrani permetrà suprimir places de zona blava en superfície i recuperar espais per als vianants. El regidor també subratlla que el pàrquing subterrani pacificarà el trànsit a la façana litoral, ja que el trànsit provinent de la carretera de Girona cercarà aparcament a la Corxera i el de la carretera de Palamós tindrà com a referència la nova instal·lació, amb què pretenen pal·liar el dèficit de places a l’estiu i en dies de mercat, festa major o carnaval.

Concurs d’idees per replantejar la façana litoral

El calendari per a la construcció del pàrquing no està definit, però en paral·lel a l’estudi de viabilitat, el govern ganxó convocarà un concurs de propostes urbanístiques per fixar el nou esquema director del passeig. Vicente anuncia que duran les bases al col·legi d’arquitectes, amb l’objectiu que hi concorrin propostes de professionals reconeguts. Com a premi, l’opció principal seria encarregar el projecte de reurbanització a la proposta guanyadora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.