L’estelada guixolenca, font de queixes

L’estelada guixolenca, font de queixes

Segons Informa El Punt Avui L’estelada que des de l’Onze de Setembre del 2011 oneja en un dels pals de la barana de mar del passeig de Sant Feliu de Guíxols continuarà al lloc, tot i el degoteig de queixes que periòdicament arriben al consistori.

L’última instància que ha arribat a l’alcaldia la va presentar un veí diumenge passat a la seu de la policia local, que en demanava la retirada pel fet de “no ser oficial” i considerar-la “excloent” per a alguns catalans, ciutadans de l’Estat. El denunciant també advertia que la presència de l’emblema “pot afectar el turisme”.

Com en les altres tres sol·licituds de despenjar l’estelada, ahir l’alcalde guixolenc, Joan Alfons Albó, va respondre amb una negativa al prec. Albó, però, va argumentar que al passeig onegen altres banderes no oficials, com ara la blava de qualitat de la platja, i que “hi ha elements excloents i perjudicials per al turisme de molta més magnitud” a l’entorn “que donen més sentit que mai a aquesta bandera”.

Un to diferent

En comparació amb l’anterior instància que havia arribat al despatx d’Albó, però, el to és força més suau. A l’agost, un visitant de la ciutat va queixar-se per escrit, en castellà, que la presència de l’estelada provoca “la ira” d’alguns vianants, i hi veia la voluntat de generar odi, abans d’augurar que “quan un poble incompleix les lleis, la guerra i la ruïna són possibles”.

2 Responses to "L’estelada guixolenca, font de queixes"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.