Accions per donar ús a pisos buits a Sant Feliu i Palamós

Accions per donar ús a pisos buits a Sant Feliu i Palamós

Segons Informa El Punt Avui Els plens municipals de Sant Feliu de Guíxols i Palamós han aprovat sengles mesures per intentar que els centenars d’habitatges buits que hi ha a les dues poblacions s’obrin, com a mínim, al mercat de lloguer. El govern guixolenc va promoure una moció pactada amb la Taula Local de l’Habitatge per demanar a la Sareb –popularment coneguda com el banc dolent estatal– una llista amb tots els habitatges que té pendents de vendre a Sant Feliu, una estadística que el regidor d’Urbanisme, Joan Vicente, ha lamentat a la ràdio municipal que en cap moment s’ha comunicat al consistori.

L’alcalde, Joan Alfons Albó, ha explicat que quan coneguin el cens d’immobles sense amo voldrien negociar amb la Sareb que un terç dels immobles s’integressin, almenys de manera temporal, dins del parc municipal d’habitatges de lloguer social, que ara gestiona una cinquantena de pisos amb un elevat índex d’ocupació i amb rendes toves que oscil·len “entre els 250 i els 300 euros”, va dir l’alcalde.

Gravamen a Palamós

En el cas de Palamós, el ple va aprovar la setmana passada un text per demanar al govern de l’Estat que permeti gravar amb un recàrrec del 50% en l’IBI els habitatges sense activitat residencial, una mesura que va rebre, a més dels vots favorables del PSC i l’Entesa, el suport d’ERC.

En paral·lel, l’executiu palamosí s’ha compromès a aplicar un descompte del 95% en el rebut de l’IBI als immobles residencials que els propietaris acreditin que destinen a usos de lloguer social. La moció, però, no va acontentar els regidors de CiU i el PP, que consideren que el gravamen addicional discrimina el dret a la propietat privada, ni tampoc els activistes locals de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que la van trobar massa tèbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.