Els safareigs de Sant Feliu seran un espai veïnal a la primavera

Els safareigs de Sant Feliu seran un espai veïnal a la primavera

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols ha adjudicat per 163.200 euros les obres per habilitar els safareigs del Puig com a espai cívic per a les associacions del barri. Els treballs començaran abans de final de mes i el pressupost s’ha reduït respecte als 300.000 euros que s’havien plantejat abans de l’esclat de la crisi o els 220.000 euros de què es va parlar l’any passat.

La rehabilitació inclou tant l’espai exterior del recinte, l’antic pati on s’estenien les bugades, accessible des de la plaça del Puig, com l’interior, amb una sala de 140 metres quadrats on hi ha els safareigs. En total, s’actuarà en una superfície de 240 metres quadrats. El recinte exterior s’adequarà eliminant l’actual paret de pedra que durant tots aquests anys impedia la visió de l’interior de l’equipament, rebaixant-la a nivell de la roca, per tal de substituir-la per una reixa metàl·lica que permetrà que els safareigs siguin visibles des de l’exterior de la plaça. Les obres duraran uns sis mesos, de manera que es podrien inaugurar a la primavera,

Un edifici centenari amb nou ús

Els safareigs del Puig es van inaugurar cap al 1910, sobre un projecte de l’arquitecte General Guitart –autor d’altres edificis destacats com ara el Casino dels Nois, l’asil Surís o la Casa Maynegre–. L’estructura de l’immoble, en desús des de feia dècades, es va començar a rehabilitar entre els anys 2006 i 2008, amb petites intervencions per part d’alumnes de l’escola taller Les Gavarres. Però la reconversió de l’espai havia quedat pendent dels diners del pla de barris. Pel seu emplaçament cèntric, i a tocar de la nova plaça del Puig, els safareigs estan cridats a recuperar la funció d’àgora veïnal, però en comptes de rentar-hi la roba serviran per a actes socials i culturals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.