Un 70% dels 4.900 fanals de Sant Feliu seran renovats

Un 70% dels 4.900 fanals de Sant Feliu seran renovats

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols emprendrà l’any vinent la renovació de més de dos terços dels 4.900 fanals i punts de llum que hi ha a la via pública, a més de quasi tots els quadres d’alimentació i el cablejat. Tot i això, la inversió, valorada en 1,5 milions d’euros, anirà a càrrec de la nova adjudicatària del manteniment de l’enllumenat, que gestionarà el servei com a mínim quinze anys, prorrogables fins a dinou.

El cost del contracte, després que el ple aprovés les bases dijous passat per unanimitat, podria arribar als 8,4 milions si s’arriba a la durada màxima. Però el consistori pagarà una quantitat anual amb un cert estalvi respecte a manteniment i consums, i la inversió a terminis –com un rènting–. L’auditoria energètica estableix un marge d’estalvi de fins al 52% amb la tecnologia més moderna, però fonts municipals situen entre el 35% i el 40% el percentatge d’estalvi realista amb una inversió no desmesurada. El benefici de l’adjudicatària dependrà de l’estalvi elèctric que s’aconsegueixi i de la durabilitat del material instal·lat, de manera que el municipi s’assegura que les inversions es faran amb rapidesa i amb components elèctrics de qualitat, va apuntar l’alcalde, Joan Alfons Albó.

En el ple, el republicà Jordi Vilà va alertar que la llarga durada del contracte pot fer que d’aquí a quinze (o dinou) anys la tecnologia hagi deixat el contracte obsolet. Albó va argumentar que les pròrrogues atorgaran marge per renegociar futures millores sobre la marxa, a canvi d’allargar el termini d’explotació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.