Microempreses de tecnologia de Sant Feliu, en un sol local

Microempreses de tecnologia de Sant Feliu, en un sol local

Segons Informa El Punt Avui Una de les actuacions socials en curs dins del pla de barris del Puig i l’Eixample de Llevant de Sant Feliu és l’anomenat clúster tecnològic, una iniciativa adreçada a petites empreses dedicades a disciplines com ara el disseny gràfic en tres dimensions, l’interiorisme, la informàtica i les arts audiovisuals que compartiran un local comú al carrer de Sant Adolf, a la cantonada amb Josep Huguet.

Dels 200 metres quadrats que fa el local, de propietat privada, el consistori i la Generalitat han acordat el lloguer d’una mica més de la meitat, que s’està acabant de rehabilitar amb una inversió de 68.000 euros, IVA a part. Les obres també preveuen la compartimentació de l’espai en una àrea de treball conjunta i sales per a reunions i equipament tècnic –com ara els servidors informàtics per allotjar webs–. Finalment, com que una de les quatre empreses que hi cohabitaran es dedica a la producció audiovisual, hi haurà un petit estudi insonoritzat per a enregistraments.

La regidora que s’encarrega del pla de barris, Dolors Ligero, avança que “hi ha prou espai per ampliar el clúster a mesura que puguin aparèixer noves empreses interessades a instal·lar-s’hi”, però aposten per mantenir la vocació de serveis basats en les noves tecnologies, la comunicació o, per exemple, la producció de campanyes publicitàries.

Cada empresa pagarà un petit lloguer, que subvencionarà parcialment l’Ajuntament, i l’avantatge per a les microempreses és que podran disposar d’una seu sense haver de fer front a les factures íntegres d’electricitat, telèfon i accés a internet. Com a retorn, els emprenedors volen generar sinergies al barri i promoure activitats divulgatives, trobades d’empreses i visites d’alumnes d’FP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.