L’Institut Català del Suro reclama un finançament estable

L’Institut Català del Suro reclama un finançament estable

Antoni Soy, secretari d’Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya i President de l’ICSuro es va reunir de manera extraordinària, el passat 10 de novembre, amb els representants de la Junta Directiva d’aquest consorci per tal de fer balanç de les activitats realitzades durant els últims 4 anys al capdavant de l’ICSuro (2007-2010).
En aquesta reunió es va destacar el suport de la Secretaria d’Indústria al clúster del suro català, gràcies al qual s’ha convertit en líder no només a nivell de Catalunya sinó a nivell mundial. Així mateix, en aquests moments el clúster del suro s’ha unit al clúster del vi i cava per tal de treballar conjuntament aprofitant sinergies entre els tres sectors.
Durant aquest període, s’han iniciat projectes estratègics per al sector en termes d’ID, com l’anàlisi del cicle de vida del tap de suro o projectes relacionats amb la sostenibilitat del suro i el medi ambient.
foto
En termes de comunicació i promoció, s’ha participat en multitud d’actes, jornades i conferències per sensibilitzar els públics objectius: enòlegs, sommeliers, restauradors, superfícies comercials, cellers, consells reguladors, etc. Al mateix temps, s’ha fet formació a les universitats i escoles a través de col.lectius molt focalitzats.
S’ha destacat, també, la gran tasca de Lobby que s’està realitzant a Brussel.les per aconseguir que el tema de l’etiquetatge informatiu de les ampolles de vi i cava sigui una realitat (a través d’un logotip reconegut a nivell europeu “Cork Mark”) , així com incloure el tancament amb suro com a únic en la legislació del vi orgànic. En aquest sentit també cal destacar la tasca feta a través d’Retecork (Xarxa Europea de Territoris Surers) a nivell d’Administracions i superfícies comercials.
Sóc, ha exaltat la importància d’aquest organisme en termes estratègics per al sector i per aquest motiu ha afirmat que traslladarà la necessitat de trobar un finançament més estable per poder seguir amb el treball que es porta a terme des de l’Institut. Així mateix, Antoni Soy ha afirmat que la subvenció que rep el ICSuro de 240.000 euros anuals (a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Departament de Medi Ambient, Cambres de Comerç de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Girona, Ajuntaments de municipis surers com Palafrugell, Cassà de la Selva i Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona, Consorci Forestal de Catalunya, Aecork i Retecork) no ha variat des de la creació d’aquest organisme l’any 1991 manifestant que no és un fet massa habitual, ja que aquestes s’incrementen amb l’IPC.
Per finalitzar, ha agraït la col.laboració dels diferents organismes membres de l’ICSuro, així com el treball del personal de la casa i els antics i actuals directors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.