El niu de metralladores de sota el mirador de Sant Feliu es podrà visitar aviat

El niu de metralladores de sota el mirador de Sant Feliu es podrà visitar aviat

Segons Informa El Punt Avui La recuperació dels nius de metralladores de la costa en la zona de Sant Feliu de Guíxols està encaminada, després que l’ajuntament empordanès hagi posat fil a l’agulla per recuperar-los tots i que puguin ser visitants. Les primeres accions s’han fet en el niu de metralladores que es troba sota l’esplanada del mirador d’El Salvament de Nàufrags, una zona que es coneix popularment com el Fortim.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, va explicar que aquesta és la primera de les accions de recuperació: “De moment s’ha netejat, perquè era molt brut. Ara estem sobre aquest primer i després veurem si podem fer-ne visitables altres”, va afirmar. Albó va anunciar que després de la neteja es posarà uns vinils amb informació sobre l’espai i, molt probablement, s’hi acabarà posant una porta corredora a l’entrada que ara estava tapada. Albó va explicar que no han trobat dificultats amb Costes perquè no hi ha obres per fer. Altres búnquers de defensa d’entrada al port es trobaven al promontori del Club Nàutic, a les planetes i a la Punta de Garbí.

Els primers treballs de rehabilitació s’estan fent al niu de metralladores d’El Salvament un espai al qual només accedien des de fa anys nens que buscaven espais cridaners per als seus jocs, com un niu de defensa d’aquest tipus.

Aquest niu que es farà visible pròximament s’hi accedirà per l’escala lateral per on s’hi entrava antigament, que es rehabilitarà. Un dels treballs que s’ha fet és el reforç dels laterals de formigó. Els treballs de l’interior consistiran en la neteja de pintades i un condicionament de tot l’interior del mateix. En els plafons informatius que s’hi volen posar hi haurà fotografies de l’època en què se’n va fer us, durant la Guerra Civil i s’hi vol posar també un plànol amb fortificacions de la zona i informació sobre el material de guerra que s’hi feia servir. S’està avaluant la possibilitat de posar-hi de manera testimonial alguna arma de les que havia hagut. En l’esplanada que queda sobre el niu de metralladores que ara s’està rehabilitant, hi ha l’edificació del Salvament, que és un dels punts turístics més cridaners de la zona, donat que a més d’acollir el museu de Salvament Marítim, declarat bé d’interès local, hi ha les restes d’un poblat ibèric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.