Sant Feliu de Guíxols obre l’agost de festes majors

Sant Feliu de Guíxols obre l’agost de festes majors

Segons Informa El Punt Avui Els guixolencs fa dies que estan de gresca, però avui en concret és quan commemoren la festivitat patronal de sant Feliu l’Africà o de Girona, conegut amb aquests sobrenoms perquè provenia de Scillis –a prop de l’antiga Cartago– i perquè al segle IV va predicar el cristianisme a Empúries i a Girona, abans que la seva condemna de martiri el dugués fins a l’actual port de Sant Feliu de Guíxols. Explica la llegenda que va ser llançat a l’aigua amb una roda de molí penjada al coll des de dalt del penya-segat de la punta dels Guíxols, però que va travessar la roca sota l’aigua i va tornar a sortir a la superfície, abans que un suplici posterior posés fi a la seva vida.

Molts segles després, com passa arreu, la litúrgia de la festa és molt més laica. L’ofici solemne està previst al migdia a l’esplèndida església meitat romànica meitat gòtica de la Mare de Déu dels Àngels, al monestir de la Porta Ferrada. Però una estona abans, a les onze, les colles del carnaval local estrenen la cercavila aquàtica, amb un recorregut que anirà des de la plaça del Monestir fins a la de Miquel Murlà, i que finalitzarà amb una remullada a la platja –ja som a l’agost– i una festa de l’escuma.

A la tarda, la programació del dia serà musical, amb actuacions de franc a l’escenari del davant del Casino La Constància. A les set, l’Orquestra Principal de la Bisbal oferirà el tradicional concert de festa major. I ja a la nit, a les onze, la cobla bisbalenca interpretarà una audició de sardanes abans que l’orquestra reprengui el seu repertori a partir de la mitjanit.

La programació festiva, però, continuarà durant el dia de demà i fins diumenge. Dissabte a la tarda, la colla Percussió Ganxona desfilarà en cercavila des de la rambla Generalitat pels carrers del centre històric (a partir de les set de la tarda). I a dos quarts d’onze de la nit, al passeig i la plaça del Mercat, els Diables d’en Pero Botero faran el correfoc. Diumenge, per tancar les activitats, hi haurà el tradicional castell de focs d’artifici (a la platja, a dos quarts d’onze) i l’orquestra La Metropol s’encarregarà del ball de fi de festa a l’escenari del davant de l’ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.