Junts denúncia els insults i menyspreu de l’alcalde als regidors de l’oposició

Junts denúncia els insults i menyspreu de l’alcalde als regidors de l’oposició

En el ple de 21 de desembre, l’oposició en bloc va poder defensar la moció que demana al govern un espai de debat en el marc de la junta de portaveus per modificar i actualitzar el reglament de participació dels grups municipals als mitjans de comunicació públics.

L’actual reglament és de l’any 2005 quan les eines de comunicació digital no s’utilitzaven i cal regular-ho. Així mateix, hem constatat una manca de qualitat democràtica en relació als mitjans de comunicació públics com són el Patronat de la Emissora Municipal, espai on s’aproven pressupostos però no s’hi aproven els òrgans de direcció ni la programació anual on la oposició no hi té cap espai on explicar-se.

Considerem que el butlletí municipal “Guíxols” tampoc segueix criteris periodístics objectius, doncs la oposició només té un espai de 1000 caràcters mensuals. I finalment, el conveni de l’ajuntament amb Televisió Costa Brava estipula un únic espai d’entrevistes amb els portaveus de la oposició un cop a l’any, qüestió que considerem que cal revisar en una ciutat on es duen a terme plenaris mensuals.

Cal destacar que el regidor delegat, el senyor Josep Muñoz, va intervenir en la línia que el govern aprovaria la moció perquè consideraven que es podia crear aquest espai de debat per millorar el reglament actual i adaptar-lo als temps actuals.

No obstant, en la darrera intervenció l’alcalde de la ciutat, el senyor Carles Motas, va dedicar-se a menysprear tots els regidors de l’oposició titllant-nos de “no fotre un pal a l’aigua”, qüestió que és absolutament falsa i com electes representants de la ciutadania considerem totalment intolerable per part de qui representa l’alcaldia de la nostra ciutat.

No podem permetre les faltes de respecte personals que fa el senyor Motas reiteradament a les seves intervencions als plens municipals, i volem fer-ho extensiu a la ciutadania com a denúncia a l’opinió pública perquè mereixen saber la deriva autoritària d’aquest ajuntament amb l’alcalde al capdavant com a màxim representant.

Sant Feliu de Guíxols, 23 de desembre de 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.