La fiscalia vol saber qui ha contractat la Diputació

La fiscalia vol saber qui ha contractat la Diputació

Segons Informa El Punt Avui La fiscalia de Girona ha demanat a la Diputació informació sobre el personal eventual –càrrecs de confiança– que s’ha contractat des del 2007 fins ara. Aquesta petició arriba tres setmanes després que el president de la institució, Joan Giraut, apartés Josep Maria Amargant de les funcions a l’àrea de Premsa i el deixés només amb Protocol, adduint que li havia perdut la confiança. El motiu: l’últim escrit en què Amargant carregava contra el vicesecretari general d’UDC, Antoni Font. El president, Joan Giraut, que es mostra tranquil pel que fa a la petició de la fiscalia, diu que es trametrà tota la informació que se li demana.

Investigació

El fiscal demana informació sobre dos mandats, en concret el del 2007 al 2011, amb govern d’ERC i el PSC i sota la presidència d’Enric Vilert (ERC), i el del 2011 fins a l’actualitat, en què CiU té el govern amb majoria, però amb la particularitat que fins ara ja hi han desfilat dos presidents i tots dos d’UDC: l’alcalde de Salt i expresident de la intercomarcal d’UDC, Jaume Torramadé, i l’actual, Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d’Aro.

Joan Giraut va explicar ahir que la fiscalia, que segons diu no li consta que hagi rebut cap denúncia, va formalitzar la seva petició a mitjan setmana passada. Giraut destaca que des del departament de recursos humans ja es van rebutjar els tres escrits que Amargant va presentar –en aquell moment, encara com a president de la junta de personal i representant de la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF)– en què denunciava que hi ha diversos càrrecs de confiança d’UDC que cobren sense anar-hi. El departament de recursos humans, segons Giraut, va rebutjar els dos escrits adduint que en l’argumentació d’Amargant es confonen dos règims jurídics. Giraut ja va admetre quan va ser escollit president que el tema dels assessors “és una qüestió mal resolta”, però hi va afegir que “això no vol dir que s’hagi fet res malament”: “Com ja vaig dir poc després de prendre possessió del càrrec, no ens podem tapar les vergonyes els uns als altres. Per tant, es treballarà amb transparència absoluta”, va afirmar.

Per la seva part, el president d’UDC a Girona, Joan Cañada, va dir ahir que el tema dels assessors només afecta la institució i no el partit, si bé, i en sintonia amb Giraut, va admetre: “Si als assessors no els paguessin les institucions, ho haurien de fer els partits, i això voldria dir tenir més finançament.”

Separació d’àrees

El president de la Diputació va optar finalment per crear l’àrea de Comunicació –no pot ser de Premsa perquè Amargant té la plaça en propietat– i separar-la de Protocol. En aquest procés, i en l’últim ple, Giraut va crear, a més, la plaça d’eventual per a Premsa, va anunciar que agafaria un professional i que aquest era de la seva màxima confiança. Amargant, que va presentar un recurs de reposició, ja ha anunciat que anirà al contenciós per defensar que ha estat “purgat en tota regla d’UDC”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.