Tres anys de coll per a les plusvàlues per dacions a Sant Feliu

Tres anys de coll per a les plusvàlues per dacions a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui El ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir al vespre per unanimitat establir una moratòria de tres anys en el pagament de plusvàlues a famílies que hagin perdut l’habitatge a causa d’un desnonament o la dació en pagament. El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Prat, va lamentar que mesos enrere es va aprovar eximir la pèrdua de l’habitatge familiar del pagament del tribut, però la regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, va argumentar que és l’única mesura possible per no infringir el marc legal vigent.

Ligero hi va afegir que confia en els canvis en la llei hipotecària estatal permetin condonar el deute a posteriori. I l’alcalde, Joan Alfons Albó, va recordar que la responsabilitat de votar una moció és molt menor que la de signar un decret de condonació de deute contrari a la llei.

L’altra mesura social que es va aprovar fa referència a les bases per subvencionar, ja aquest any, fins al 100% del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) a famílies monoparentals, que tinguin un cònjuge a l’atur i jubilats. La bonificació del tribut afectarà només quan l’habitatge sigui habitual, amb valor cadastral inferior a 20.000 euros i sense cap més propietat. I els ajuts es podran demanar a partir de l’1 de juliol, fins que s’exhaureixi la partida prevista de 30.000 euros.

La nova passera del port

Tots per Sant Feliu (TSF) va requerir les explicacions dels regidors Joan Vicente i Quim Clarà per la passera de formigó que una empresa filial de la Cambra ha construït al port, i pintada per un empleat municipal. Vicente va insistir que l’obra no requeria llicència i Clarà va rebatre que la compensació ha estat positiva per a la ciutat. Motas va reclamar, però, un expedient econòmic oficial amb el valor de la compensació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.